Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dennis Man, criticat după prestaţia slabă din remiza cu Belarus: “Nu a venit cu nimic”

Dennis Man a fost criticat după prestația slabă din meciul Belarus - România, scor 0-0, în etapa a 7-a din preliminariile Euro 2024.
14.10.2023 | 09:50
Dennis Man criticat dupa prestatia slaba din remiza cu Belarus Nu a venit cu nimic
Dennis Man a fost criticat pentru prestația din meciul Belarus - România 0-0. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dennis Man a fost criticat pentru prestația modestă din meciul Belarus – România, scor 0-0 în preliminariile Euro 2024. Revenit în lotul echipei naționale după o accidentare, extrema de la Parma a jucat 60 de minute, însă nu a reușit să pună pericol la poarta adversă. Ciprian Marica este de părere că Man nu a adus nimic proaspăt la echipa națională.

Dennis Man, criticat după prestaţia slabă din remiza cu Belarus: “Nu a venit cu nimic”

România a ratat șansa de a urca temporar pe primul loc în Grupa I din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au remizat cu Belarus, scor 0-0, iar naționala a fost luată la țintă pentru rezultatul dezamăgitor. Nici Dennis Man, revenit la echipa națională, nu a scăpat de critici.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 25 de ani a fost titular contra naționalei lui Carlos Alos, însă nu a creat faze periculoase la poarta lui Ignatovich. Ciprian Marica i-a adus critici lui Man și a cerut lămuriri pentru faptul că Moruțan nu a fost introdus din primul minut pe teren la meciul de la Budapesta.

„Mie nu mi-a plăcut aseară (n.r. Dennis Man). În meciul de aseară nu mi s-a părut strălucit, nu a venit cu ceva în plus. Nu și-a depășit adversarul în viteză așa cum eram obișnuiți. Am subordonat adversarul și nu erau spații prea mari pentru ei.

ADVERTISEMENT

Mă refer aici la Man care e un jucător de viteză, îi place spațiul larg. Nu a avut unde și din punctul ăsta de vedere nici Mihăilă nu a avut mare lucru de făcut, fiind o apărare destul de joasă. 

„N-am înțeles de ce nu a jucat cu Moruțan. L-aș fi folosit de la început”

Florinel ar fi putut să aibă execuții. Din punctul ăsta de vedere stă mai bine decât Mihăilă. Eu n-am înțeles de ce nu a jucat Moruțan. De fiecare dată când a intrat mi-a plăcut. A avut vână, determinare, ambiție. Mi s-a părut într-o formă bună, l-aș fi folosit de la început”, a declarat Ciprian Marica, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica, semnal de alarmă pentru echipa națională: „De multe ori sunt timorați. Jucătorii nu au încrederea necesară”

România rămâne în cărți pentru calificarea la Campionatul European după o pauză de opt ani, însă „tricolorii” au dat cu piciorul unei șanse incredibile. Ciprian Marica este convins că în jurul echipei naționale plutește o stare de neîncredere și neliniște.

„Mi-a lăsat o senzație ca și până acum. Nu aș spune neputință, ci e mult de lucru la echipa națională cu acești băieți. E mult de muncă, nu e ușor. Eram echipa mai bună, s-a văzut din primele minute, de când a început partida, că suntem echipa care are calitate superioară. Ar fi trebuit să câștigăm meciul. 

ADVERTISEMENT

Poate că de multe ori ar trebui să ne asumăm mai multe riscuri, să luăm mai multe decizii care să presupună niște riscuri. E clar că jucătorii nu au încrederea necesară în ei. De multe ori se simt timorați.

Presiunea pe care o resimt toți cei care vin la echipa națională și pe care o găsim ca un alibi mi se pare că trebuie să te obișnuiești cu ea. ‘Hai să depășim acest aspect al tensiunii și al atmosferei’. 

Ba e publicul care creează o presiune, ba e presa care creează o presiune. Trebuie să trecem peste asta și trebuie să înțelegem că la echipa națională este întotdeauna presiune sau ne vom lamenta permanent să găsim această scuză. Din păcate, sunt tineri mulți dintre ei”, a mai spus Ciprian Marica.

„Nici Edi nu transmite siguranța de care jucătorii au nevoie”

Ciprian Marica susține că o parte din vină îi aparține și lui Edi Iordănescu. Selecționerul nu gestionează corect situațiile grele este de părere acționarul minoritar de la Farul și fostul atacant Ciprian Marica.

„De multe ori când tu ești slab, dacă grupul e puternic și atmosfera e bună și simți că te poți baza pe grup, atunci îți dă și ție putere, chiar dacă tu ești slab. E clar că asta vine pe fondul vestiarului care nu e unul stabil. E clar că nici Edi nu transmite de multe ori siguranța de care ei au nevoie.

E și el contestat, e și el pus în niște situații grele. Nici el de multe ori nu știe să gestioneze. Mi se pare că faptul că iese după fiecare meci și încearcă să ne spună că a fost bine, când noi vedem toți că nu a fost bine, deranjează mai mult decât orice”, a încheiat Ciprian Marica.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE doar pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pe pagina de facebook Horia Ivanovici, luni, marți și vineri, ora 17:30.

Ciprian Marica îl critică pe Dennis Man după Belarus - România 0-0

ADVERTISEMENT