Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Analiză la sânge după Belarus – România 0-0: “N-am marcat şi ne-am trezit că nu avem niciun plan B”

România nu a reușit să o învingă pe Belarus, iar soarta calificării este pe muchie de cuțit. Deciziile tactice ale lui Edi Iordănescu au fost analizate la sânge în cadrul emisiunii Fanatik Superliga.
13.10.2023 | 16:10
Analiza la sange dupa Belarus  Romania 00 Nam marcat si neam trezit ca nu avem niciun plan B
ANALIZA De ce NU A REUSIT Romania s-o INVINGA pe Belarus. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Naționala României a făcut un pas greșit în drumul către Euro 2024. Formația pregătită de Edi Iordănescu a scos doar un egal în deplasarea cu Belarus, scor 0-0, iar șansele de calificare au scăzut. Formula de start nu a dat rezultatele dorite, însă tricolorii au șansa să se revanșeze duminică, contra Andorrei.

Edi Iordănescu a fost neinspirat

“Bancu ca să urce în atac, cum joacă la Craiova, cel din bandă trebuie să plece de acolo. Sunt sisteme bine puse la punct, atât la Craiova cât și la România. Acum cred că o să joace Coman. Cu Olaru, cu Stanciu, trebuie să fim mai rapizi

ADVERTISEMENT

Când jucam, spuneam  lasă să se ferească ei de noi, nu noi de ei. Meciul de ieri, eu nu mă iau de jucători, vorbesc de ce creează. E prea puțin. Vorbim și de meciul cu Israel. Eu cred că ne calificăm, dar am dubii.

Nu ajungem la poartă, nu ne creem ocazii. Cu Elveția am ajuns de două ori și am dat două goluri. Suferim pe creație. Dacă nu mișca nici Stanciu ce făceam? Nu dădeam două șuturi la poartă?”, a declarat Adrian Ilie.

ADVERTISEMENT

“Prea puțin îi critică presă. Cei care îi critică sunt foștii mari fotbaliști, cam de la vârsta lui Adrian Ilie în sus. Cam peste 50 de ani. Generația de Aur, Dinu, mai în vârstă decât generația de aur. Lăcătuș, Dumitrescu, fotbaliști imenși care emit acele păreri, care îi critică”, a spus Alin Buzărin.

România se poate revanșa cu Andorra

În urma acestui egal, România a ajuns la 13 puncte în clasament. Formația pregătită de Edi Iordănescu are trei victorii, patru egaluri și zero înfrângeri în această campanie de calificare. Pentru a mai spera la un loc pentru Euro. tricolorii sunt obligați să o învingă pe Andorra.

ADVERTISEMENT

“Edi Iordănescu se baza pe faptul că noi o să marcăm repede pentru că noi i-am luat tare. Și nu am marcat și ne-am trezit că nu avem un plan B. Așa s-a simțit. E nevoie să se strângă rândurile și evident e rolul, în primul și în primul rând, al selecționerului.

Jucătorul trebuie să facă puțin diferența, să arate acea personalitate. Cum a arătat Nicușor Stanicu cu Kosovo. A ratat penalty, dar tot el și-a asumat după aia. Hagi îl ține pe Budescu 90 de minute. Budescu nu îți face efort, dar inventează ceva, are o sclipire de geniu care poate să facă diferența. Pe Alibec îl scoți și nu pui nimic în loc”, a spus Vlad Roșca.

ADVERTISEMENT

“Mie mi-a plăcut Drăguș. Dar știi cum e și cu Drăguș? Multe floricele, concret puțin. Ok, a intrat bine, se vede că băiatul are calități. De exemplu eu nu-l scoteam pe Alibec. A intrat Munteanu 10 minute și s-a văzut diferența dintre un copil crud și Alibec.

Prima schimbare pe care o făceam era Bîrligea în locul lui Alibec. După, de ce să-l bag pe Mihăilă? Mihăilă este perfect ca să joci pe contraatac ca la World Cup 94. Pe pozițional, trebuie să-l bagi pe Coman care să destabilizeze prin dribling”, a completat Horia Ivanovici.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Iordanescu nu a avut inspiratie

 

ADVERTISEMENT