Sport

Dennis Man, în topul celor mai buni fotbaliști din Serie B. ”A devenit motorul Parmei”

Dennis Man este tot mai aproape de o revenire în Serie A cu Parma, iar evoluțiile sale par să contribuie decisiv, etapă de etapă, la obiectiv.
31.12.2023 | 10:05
Dennis Man in topul celor mai buni fotbalisti din Serie B A devenit motorul Parmei
Dennis Man, în topul celor mai buni fotbaliști din Serie B. ”A devenit motorul Parmei”
ADVERTISEMENT

Așadar, un sezon de excepție pentru Dennis Man la Parma, acolo unde a reușit să fie decisiv de multe ori pentru echipa sa, care acum este lider în Serie B la final de 2023, cu 6 puncte avans față de locul secund. Dennis Man a impresionat chiar în cea mai recentă partidă a Parmei, contra celor de la Brescia, în a 2-a zi de Crăciun.

Dennis Man, în topul celor mai buni fotbaliști din Serie B

Românul a înscris un gol și a fost extrem de lăudat de suporteri și de presă. Astfel, pe nimeni nu miră că fotbalistul a fost inclus într-un top al celor mai buni fotbaliști din Serie B, ocupând locul secund în clasamentul contribuțiilor la gol cu 8 reușite și 4 pase decisive. Primul în top e Daniele Casiraghi de la Sudtirol, cu 14 goluri, în timp ce pe locul 3 e Jari Vandeputte, mijlocașul celor de la Catanzaro, cu 11 goluri, alături de Massimo Coda de la Cremonese cu 10 goluri.

ADVERTISEMENT

“Cifrele din prima parte a sezonului confirmă prestațiile stelare oferite de Dennis Man. Românul a devenit motorul din spatele Parmei și a înlăturat eticheta de jucător înfumurat și nu foarte decisiv. Man s-a relansat cu goluri și pase decisive. Cu opt reușite și patru assist-uri, mijlocașul de bandă a contribuit la 12 din cele 37 de goluri ale Parmei, adică aproximativ o treime.

Doar Casiraghi s-a descurcat mai bine. Mijlocașul de la Sudtirol este golgheter și a marcat 11 goluri și a contribuit cu trei assisturi”, au remarcat jurnaliștii italieni de la Parma Live. Cu siguranță cea mai impresionantă performanță a lui Dennis Man a fost și cea mai recentă, din victoria Parmei cu 2-0 în deplasarea de la Brescia.

ADVERTISEMENT

Într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Serie B, Parma lui Dennis Man și Valentin Mihăilă nu a avut prea mari probleme în a obține victoria, iar Dennis Man a fost cel mai bun om de pe teren, cu gol marcat și pasă de gol în doar 6 minute. Jurnaliștii de la Parma Live i-au acordat nota 7.5, considerând că românul a avut o evoluție stelară.

“Man își păzește zona și o face la perfecțiune, oprind avansul fiecărui adversar. Aleargă și își cheamă coechipierii la ordine și astfel Parma obține o victorie prețioasă, au scris jurnaliștii. Tot nota 7.5 a primit și de la PianetaSerieB și ParmaToday, în timp ce jurnaliștii TuttoMercatoWeb au catalogat performanța lui Dennis Man drept ”uimitoare”.

ADVERTISEMENT

“Încă o performanță uimitoare a internaționalului român. Chiar acum face ce vrea. Când se concentrează sparge apărarea, în situații unu-la-unu este mereu letal și acum își asumă și rolul de finisher“, au remarcat specialiștii. Dennis Man se bucură acum de vacanța de sărbători, așa cum o fac toți sportivii, însă pentru Parma campionatul se va relua la mijlocul lunii ianuarie, cu un duel contra celor de la Ascoli.

Impresarul Giovanni Becali transmitea la FANATIK SUPERLIGA că Dennis Man va fi cu siguranță cel mai tare transfer făcut vreodată în istoria fotbalului românesc, după ce Parma va promova și, mai ales, după Euro 2024. ”Man dacă mai marchează 5-6 goluri până la finalul campionatului și intră cu Parma și se duce și la Europene, probabil va fi transferul cel mai spectaculos al fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Chiar mai spectaculos decât Chivu, Mutu, cam pe acolo. Nu putem să vorbim acum de sume. La iarnă nu, pentru că Parma joacă pentru promovare și cred că va promova. E anul Parmei. E adevărat Mihăilă a avut niște accidentări mai lungi. Are ghinioane. Se accidentează tot timpul. I-am zis să se ducă la Muntele Athos când e liber să stea două zile acolo pentru că e prea pedepsit”, a declarat Giovani Becali, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags: