Sport

Dennis Man, supărat de cum a fost portretizat de inteligența artificială: „Sunt mult mai frumos în realitate!“

Cu ajutorul inteligenței artificiale i-am putut vedea pe jucătorii naționalei într-un simulator de fotbal din anii 2000, cu o grafică specială, unde Dennis Man a pornit trendul.
31.03.2024 | 11:45
Dennis Man, reimaginat alături de jucătorii naționalei de software-uri AI / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Inteligența artificială este o parte tot mai mare a vieții cotidiene, prin puterea pe care o are de a crea. Jucătorii naționalei României au fost reinerpretati cu ajutorul unui software AI, Dennis Man fiind primul care a beneficiat de portret digital, dar si aproape de un transfer colosal.

Dennis Man, erou al Parmei în simulatorul de fotbal al inteligenței artificiale

Parma, echipa lui Man, pentru care a strans peste 100 de partide, a postat o serie de portrete realizate cu inteligență artificială, unde a oferit un comentariu savuros. Românul s-a amuzat pe seama imaginii realizate de echipa de marketing a Parmei, spunând că arată mai bine în realitate.

ADVERTISEMENT

Postarea este una în colaborare cu formația e-sports a Parmei, unde românul a comentat: „Sunt cu mult mai frumos în realitate“, în postarea de Instagram realizată de Parma.

Postarea a adunat aproape 6000 de reacțîi, fanii Parmei fiind amuzați de portretele digitale, mai ales de cel al românului. Mulți dintre aceștia au comparat fotografiile cu grafica consolei Playstation 2, mult îndrăgită la momentul apariției pe piață.

ADVERTISEMENT

Naționala, veche tradiție în simulatoarele de fotbal

Printr-o simplă aplicație și fotografii cu jucătorii naționalei, FANATIK a reușit să îi transpună pe Drăgușin & Co. în lumea lui Dennis Man. Rezultatele sunt cel puțin apropiate de realitate, dar și amuzante, întruchipându-i pe jucători, dar și pe Edi Iordănescu, aproape perfect.

Cu ajutorul software-ului au fost reimaginați 7 jucători ai naționalei, dar și selecționerul Edi Iordănescu. Fotografiile amintesc de celebrele jocuri vechi ale seriei FIFA, de acum 20 de ani, naționala având o veche tradiție în simulator.

ADVERTISEMENT

EA Sports, compania care lansează jocurile EA FC, foste FIFA, va oferi și un mod de joc pentru EURO 2024. Fanii naționalei vor putea juca cu Ianis Hagi, Radu Drăgușin sau Nicolae Stanciu, și vor putea cuceri trofeul virtual.

Nu este pentru prima dată când România s-a mai aflat în simulatoare de fotbal destinate competițiilor UEFA. Ultima dată, naționala României s-a regăsit în jocul UEFA EURO 2016, realizat de Konami, cunoscuți pentru seria PES.

ADVERTISEMENT

Însă, cel mai popular simulator de fotbal unde naționala României a fost prezentă fost UEFA EURO 2008. Joc de sine stătător, încă este jucat de nostalgici, unde se regăsește și un jucător inexistent, Andrei Murgu. Cel mai bun jucător al naționalei din joc, acesta era o copie a lui Adrian Mutu, clonat din cauza scandalului „cocaina“ de la Chelsea.

ADVERTISEMENT