Sport

Dennis Man, gol la meciul 100 în tricoul Parmei, în derby-ul pentru promovare

Fostul jucător al celor de a FCSB, Dennis Man, a dat semnalul revenirii pentru formația sa cu o reușită la meciul 100 în tricoul Parmei.
09.03.2024 | 00:21
Dennis Man gol la meciul 100 in tricoul Parmei in derbyul pentru promovare
Dennis Man a ajuns la 13 goluri în acest sezon pentru Parma
ADVERTISEMENT

Golul lui Dennis Man a venit ca o gură de aer proaspăt. Cu doar câteva luni înainte de Euro 2024, internaționalii români care evoluează în campionatele străine nu o duc prea bine la echipele de club. Fie că joacă prea puțin, sau deloc, acest lucru este îngrijorător pentru Edward Iordănescu.

Man a calmat spiritele pe „Ennio Tardini” în Parma – Brescia

Vineri seară, Dennis Man a adus o veste bună pentru suporterii naționalei. Fostul atacant al celor de la FCSB trece prin cea mai bună perioadă a carierei, iar asta e vede în cifrele și evoluțiile sale la Parma. De altfel, Giovanni Becali a anunțat zilele trecute că există interes pentru român din partea mai multor echipe.

ADVERTISEMENT

Românul a avut în această seară încă o evoluție apreciată în tricoul Parmei. Mai mult de atât, Man s-a dovedit a fi decisiv în partida cu Brescia, derby pentru promovarea în Serie A. Internaționalul a marcat pentru echipa sa, iar la final s-a bucurat alături de colegi, de o victorie importantă.

Lider în Serie B

Parma a primit vizita Bresciei în runda cu numărul 29 din Serie B. Jocul nu a început deloc bine pentru galben-albaștrii. Brescia a deschis scorul în minutul 16. Lucurile au început să se precipite pentru Parma, când Benedyczak a ratat o lovitură de pedeapsă, în minutul 41.

ADVERTISEMENT

Însă, Dennis Man a ieșit la rampă și a calmat spiritele în minutul 52, când a reușit să marcheze pentru Parma. Românul a profitat de o minge pierdută în careul advers și l-a executat pe portarul Bresciei. Pentru ca în minutul 89, Del Prato să aducă victoria cu reușita sa.

Pentru arădean a fost cel de-al 13-lea gol din actuala stagiune, în 27 de partide. În urma acestui rezultat, Parma-Brescia 2-1, gazdele își mențin poziția de lideri în Serie B. Parma se află la o distanță confortabilă de locul secund, 9 puncte în fața celor de la Cremonese .

ADVERTISEMENT

Nu a fost singurul motiv de sărbătoare pentru internaționalul român. Fotbalistul nașionalei, Dennis Man, a fost premiat la începutul jocului pe Ennio Tardini, în fața suporterilor, pentru meciul 100, în tricoul Parmei.

Acesta a ajuns la borna 100 în etapa trecută, la meciul din deplasare împotriva celor de la Ternana. Însă oficialii clubului au ales să-l premieze pe român în fața propriilor suporterilor. S-a dovedit a fi o mișcare inspirată, având în vedere evoluția acestuia.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a ajuns la Parma în 2021, fiind obiectul unui transfer de răsunet, din punct de vedere financiar. FCSB-ul a primit la acea dată 11 milioane pentru fotbalistul arădean. În actualul sezon, Man se poate lăuda și cu cinci pase decisive pentru echipa italiană. Altfel, în urmă cu câteva zile, Gigi Becali declara că nu-l vede titular pe Dennis Man la Euro 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: