News

Depozitul cu probele delicte al Poliţiei Capitalei a fost făcut scrum. Oamenii legii au dezvăluit ce se afla înăuntru. Update

Poliția Capitalei a rămas fără mai multe probe din diverse dosare după ce un incendiu a ars dovezile depozitate într-o clădire în apropiere de Maternitatea Giulești.
03.10.2023 | 13:15
Depozitul cu probele delicte al Politiei Capitalei a fost facut scrum Oamenii legii au dezvaluit ce se afla inauntru Update
Depozitul cu probele delicte al Poliţiei Capitalei a fost făcut scrum. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
03-10-2023
10:19

Ce se afla în depozitul care a ars

Poliția Capitalei a făcut publică lista de corpuri delicte care se aflau în subsolul care a ars:

-Țigări
-Articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare
– Biciclete, triciclete, trotinete
-Produse agrement ( jucării, articole sportive etc)
-Alcool
-Scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor
-Arme albe ( cuțite, săbii, arcuri )
-Telefoane
-Laptopuri
-Motociclete
-Scutere
-Dezinfectant
-Produse cosmetice
-Parfumuri
-Componente PC

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200m², Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități. În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală.

Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit. Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB.

“Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protoculul de protecție și stingere a incendiilor este asigurat de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, se arată în comunicatul remis de Poliţia Capitalei.

În urmă cu 24 de ore, un incendiu distrugea o clădire situată undeva în Sectorul 6 al Capitalei, în apropiere de Maternitatea Giulești. Acum s-a aflat că în această clădire se afla și camera cu corpuri delicte a Poliției Capitalei, astfel că mai multe probe au fost distruse de flăcări, iar acum oamenii legii vor să afle ce a pornit incendiul.

Depozitul cu probele delicte al Poliţiei Capitalei a fost făcut scrum

Incendiul a distrus în mare parte subsolul clădirii, acolo unde se aflau și probele. Conform unui comunicat al DGPMB, incendiul a afectat în mod suspect zona unde se aflau probele, astfel că oamenii se vor întreba dacă nu cumva focul a fost pornit de o mână criminală. Între timp, oamenii legii vor încerca să afle ce probe au fost distruse și ce probe pot fi salvate.

ADVERTISEMENT

”La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, potrivit comunicatului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului. ”Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, este precizat în comunicatul Poliției. Între timp, la fața locului au ajuns 10 autospeciale SMURD, însă din fericire s-a constatat că nu existau oameni în interiorul clădirii.

ADVERTISEMENT

”Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafaţa acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaşte, la acest moment, cauza probabilă a focarului. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

În paralel, o fostă fabrică de țigarete luase foc tot în București, fiind vorba despre o zonă afectată care are în jur de 3.000 de metri pătrați. La fața locului au ajuns 18 autospeciale de stingere, însă pompierii au avut mari bătăi de cap pentru că nu erau hidranți în curte, astfel că au fost obligați să fugă în stradă pentru a se alimenta cu apă.

ADVERTISEMENT

”Pompierii nu au putut pătrunde în subsol, așa că au fost nevoiți să spargă geamurile și să acționeze din exterior. Nu sunt persoane rănite, însă au fost degajări mari de fum”, au transmis reprezentanții ISU Ilfov. Un alt incendiu a cuprins o clădire de pe Calea Dorobanți în luna mai, fiind vorba despre pagube extinse pe 400 mp.

”Având în vedere intervenția pompierilor la un incendiu situat pe Calea Dorobanți, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic să evite zona, să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri și să circule cu prudență. La acest moment traficul rutier este restricționat pe Calea Dorobanți, segmentul de drum cuprins între Șos. Ștefan cel Mare și Bd. Dacia”, transmiteau atunci pompierii.

ADVERTISEMENT
Tags: