News

Incendiu similar cu cel din Colectiv, într-un club din Spania. Cel puțin 13 oameni au murit. Update

Tragedie în Spania. Un incendiu devastator a izbucnit într-un club de noapte. Mai mulți tineri au murit, alții sunt răniți.
01.10.2023 | 20:30
Incendiu similar cu cel din Colectiv intrun club din Spania Cel putin 13 oameni au murit Update
Incendiu similar cu cel din Colectiv, într-un club din Spania. Colaj Fanatik/ Foto captură Facebook/ Twitter
ADVERTISEMENT
01-10-2023
17:35

13 morți în urma incendiului din Spania. Căutarea victimelor este în desfășurare

Bilanțul victimelor din incendiul produs duminică dimineața într-un club din Spania a fost actualizat. Potrivit celor mai recente date furnizate de autoritățile locale din Murcia, cel puțin 13 oameni au murit.

Din nefericire, numărul decedaților ar putea crește. Forțele de intervenție încă se află la locul dezastrului și caută posibile victime care ar putea fi sub dărâmături. Intervenția salvatorilor se desfășoară cu dificultate.

Primarul oraşului Murcia, José Ballesta, a declarat pentru presa din Spania că pompierii întâmpină probleme în extragerea cadavrelor din cauza pericolului prăbușirii clădirii respective. Amintim că alte patru persoane au fost rănite. Este vorba despre două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani.

Încă nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, însă autoritățile au precizat că, de fapt, trei cluburi ar fi fost afectate de foc. Toate victimele se aflau în unul din aceste localuri, și anume Fonda Milagros.

Incendiu similar cu cel din Colectiv, într-un club din Spania, izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Tragedia a avut loc în localul Teatre din orașul Murcia și s-a soldat cu moartea a cel puțin șase tineri.

Incendiu devastator într-un club din Spania

Autoritățile se așteaptă la o creștere a bilanțului privind numărul persoanelor decedate. La această oră, pompierii și echipajele speciale de intervenție se află la fața locului și caută supraviețuitori.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alți patru oameni au fost răniți în urma izbucnirii incendiului devastator. Deocamdată, circumstanțele în care s-a produs evenimentul teribil sunt în curs de stabilire. În acest caz, a fost deschisă o anchetă.

„Serviciile de urgență confirmă șase morți în interiorul clubului de noapte Teatre”, a transmis, duminică, primarul din orașul Murcia, Jose Ballesta, în urma acestei tragediei.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale din sud-estul Spaniei spun că mai mulți tineri, care se aflau în club, în momentul producerii incendiului, sunt dați dispăruți, notează Reuters. Astfel, numărul răniților sau persoanelor decedate ar putea crește.

Incendiu într-un club din Rusia soldat cu 15 morți

Un incendiu de proporții a avut loc, în noimebrie 2022, într-un club din Rusia. 15 tineri au murit în orașul Kostroma, acolo unde s-a petrecut tragedia, situat la 300 kilometri nord de Moscova.

ADVERTISEMENT

În club se aflau 250 de oameni, iar focul s-a extins rapid pe toată suprafața acestuia. Acoperișul s-a prăbușit, după ce în interiorul localului a fost folosită o rachetă de semnalizare. Inițial, anchetatorii au crezut că focul a pornit în urma folosirii artificiilor.

Însă, prima ipoteză nu a fost confirmată, ajungându-se la concluzia că o persoană ar fi folosit racheta de semnalizare. Bărbatul a fost identificat și prins de polițiști. De altfel proprietarii clubului au fost acuzați de neglijență.

ADVERTISEMENT

În România, cea mai mare tragedie de acest gen a avut loc pe 30 octombrie 2015, în urma incendiului din clubul Colectiv. 64 de oameni au murit și peste 180 au fost răniți, după ce artificiile folosite în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity au aprins un burete inflamabil, de pe un stâlp al clădirii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: