Sport

Derapaj incredibil al lui Gigi Becali: „M-am rugat la Sfântul Mina să-l paradească pe procurorul Radu Ionescu”

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a recunoscut că s-a rugat ca Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiți, să-i închidă gura procurorului DNA Radu Ionescu.
11.11.2021 | 16:35
Derapaj incredibil al lui Gigi Becali Mam rugat la Sfantul Mina sal paradeasca pe procurorul Radu Ionescu
Ruga lui Gigi Becali a fost ascultată
ADVERTISEMENT

Finanțatorul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost reabilitat judecătoresc de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ca urmare, el poate vinde Uzina Mecanică Drăgăşani pentru suma de 13 milioane de euro.

Gigi Becali a fost acuzat de spălare de bani

Procurorii DNA au deschis o anchetă care îl viza pe Gigi Becali într-un dosar de spălare de bani. În 2006, finanțatorul FCSB a achiziționat un teren de 21 de hectare în comuna Voluntari, după care l-a vândut nepotului său, Vasile Geambazi, pentru suma de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Între cei doi a avut loc un schimb de cesionări și împuterniciri. Într-un final, Vasile Geambazi a devenit proprietar al terenului din Voluntari, iar Gigi Becali a fost împuternicit să solicite de la ANRP despăgubiri pentru acel teren, pe motiv că nu îl putea folosi.

În urma unei evaluări, s-a constatat faptul că valoarea terenului se ridică la 20 de milioane de euro. ANRP a respins solicitarea de despăgubire, pentru că activitatea sa era blocată. Astfel că Vasile Geambazi a acționat în judecată statul. Ba mai mult, a efectuat o nouă evaluare din care reieșea faptul că terenul din Voluntari valorează 60 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Vasile Geambazi s-a adresat Curții de Apel București, iar magistrații au decis că nepotul lui Gigi Becali trebuie să fie despăgubit cu 60 de milioane de euro. Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a contestat hotărârea la Înalta Curte de Casație si Justiție, însă cererea a fost respinsă.

Gigi Becali poate vinde Uzina Mecanică Drăgăşani

Din cauza acestui dosar, Gigi Becali nu a putut vinde Uzina Mecanică Drăgăşani, dar după ce a fost reabilitat de către Înalta Curte de Casație și Justiție poate primi suma de 13 milioane de euro, pentru care s-a semnat, deja, un contract.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul FCSB a participat, joi, la sfințirea bisericii aflate la baza de pregătire din Berceni și și-a adus aminte de problemele pe care le-a avut cu justiția. „E o mare bucurie când se sfințește o biserică.”

Sfântului Mare Mucenic Mina a ascultat ruga lui Gigi Becali și a paradit un procuror

„Unești Cerul cu Pământul, ce e mai important? Dar e o bucurie că mi-a dat Dumnezeu darul de a face asta. Plus că i-am dat hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care m-a ajutat și l-a paradit pe un procuror.

ADVERTISEMENT

Atât l-am rugat pe Sfântul Mare Mucenic Mina (n.r. – sărbătorit pe 11 noiembrie de creștinii ortodocși), să-l paradească pe procurorul Radu Ionescu de la DNA. M-am rugat și mi-a dat Sfântul Gheorghe o judecătoare, Daniela Toader, pentru care toată viața mă voi ruga. Sfântul Mina i-a închis gura lui Radu Ionescu”, a spus Becali.

Radu Ionescu este cel care a instrumentat dosarul de spălare de bani, este cea care a judecat procesul pe fond.

Alexandru Tudor a fost cel care a coordonat lucrările la biserica construită de Becali

Gigi Becali a început construirea bisericii din Berceni la jumătatea anului 2019. „O să facem o biserică în faţă la vestiare. Am venit cu Tudor şi ne-am consultat unde să construim. Aici o să fie un fel mănăstire. E un om deştept şi drept.

În primul rând a contat că este bisericos. Mă întâlnesc în fiecare zi cu el la biserică. După 10:30 va veni la program, întâi merge la biserircă. Va fi un fel de ochi al meu aici. Va fi un fel de suprevizor al meu. Tot ce-i pare că este în neregulă, eu o să ţin cont de el.

Nu are experienţă în administraţie, dar ştie multe lucuri despre academie. Acum am aflat. Ştie şi cum trebuie administrat un club. Ştie cât trebuie tăiată iarba, cât trebuie udată. La academie nu vor mai fi televizoare în camere. A fost decizia lui Alexandru Tudor”, declara Gigi Becali la vremea respectivă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 8,00 este cota pentru „Total goluri sub 0.5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT