Life

Descoperă cine ţi-a vizitat profilul de Facebook. Poți face asta chiar de pe telefon

Cum poți descoperi cine ți-a vizitat profilul de Facebook cu ajutorul telefonului. Metodele care i-ar putea ajuta pe utilizatori.
18.02.2023 | 08:30
Descopera cine tia vizitat profilul de Facebook Poti face asta chiar de pe telefon
Cum poți vedea cine ţi-a vizitat profilul de Facebook. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mulți se întreabă dacă poți afla, într-adevăr, cine ți-a vizitat profilul de Facebook. Platforma socială nu dispune de o astfel de opțiune, iar alte aplicații ți-ar putea pune telefonul în pericol. Există, totuși, câteva metode care te-ar putea ajuta în acest sens.

Poți afla cine ți-a vizitat profilul de Facebook? La ce metode poți apela

În 2004, Mark Zuckerberg a creat Facebook, rețea socială utilizată și în ziua de astăzi. Peste două miliarde de utilizatori în toată lumea au cont pe platformă. Deși au apărut și alte rețelele între timp, Facebook este în continuare utilizată de un număr mare de persoane.

ADVERTISEMENT

Dacă și tu ești utilizator al acestei platforme, sigur te-ai întrebat, măcar o singură dată, cine ți-a vizitat profilul. Poate te întrebi, totodată, dacă există vreo modalitate prin care poți verifica ce persoane te-au “spionat”.

Facebook nu dispune de o funcție anume care să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a verifica cine s-a uitat pe profilul lor. Din moment ce este o rețea socială dedicată interacțiunii umane, o astfel de opțiune ar putea afecta relațiile cu cei din jur.

ADVERTISEMENT

Nu există nici aplicații terțe care pot oferi o astfel de funcție, chiar dacă ele sunt disponibile pe Google Play. Acestea doar vor afișa o listă de utilizatori de Facebook la întâmplare, din lista ta de prieteni. Astfel de aplicații pot fi periculoase pentru dispozitivul tău.

De multe ori, pe Facebook apar sugestii cu privire la “persoane pe care s-ar putea să le cunoști”, dar acest lucru nu înseamnă că utilizatorii respectivi ți-au vizitat recent profilul. Cel mai probabil, persoanele respective sunt prieteni ai unora dintre cei care îți vizitează profilul cel mai frecvent, potrivit grigdroid.ro.

ADVERTISEMENT

Atunci când creezi contul de Facebook, ți se cere numărul de telefon. Când platforma vede că ai interacționat cu un anumit număr de telefon, îți va sugera să îl adaugi la prieteni fie pe utilizatorul acestuia, fie pe unii dintre cei pe care îi are în lista de prieteni.

Metoda prin care poți afla cine te urmărește pe Facebook

Cu toate că nu poți afla cu exactitate ce persoane ți-au vizitat profilul în ultima perioadă, există, totuși, o opțiune care ar putea fi utilă pentru unii utilizatori. Sunt persoane pe care nu le ai în lista de prieteni, dar care îți pot vedea activitatea. Aceste persoane se află în lista ta de “Urmăritori”.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să afli cine te urmărește, trebuie doar să intri în aplicație ca de obicei și să să apeși pe butonul “See More About Yourself” (Vezi mai multe despre tine)”, din meniul “About”. În josul paginii care se va deschide, după data nașterii sau interese, este vizibilă și lista de “Urmăritori (Followers)”, potrivit useit.ro.

Potrivit unui hack devenit popular pe internet în ultimii ani, utilizatorii pot vedea cine le-a vizitat profilul analizând codul sursă al paginii, de pe PC sau laptop. Cu toate acestea, experții spun că acest lucru nu e posibil și că nu se poate ști cu exactitate dacă acele numere reprezintă, într-adevăr, persoane care ți-au vizitat profilul.

“Nu, Facebook nu permite oamenilor să monitorizeze cine le vede profilul”, se arată în politica companiei Meta. Singura aplicație care vine cu o astfel de funcție este LinkedIn, care este destinată, însă, mediului business.

Atunci când postezi, de exemplu, un story pe Facebook, poți vedea exact cine ți-a vizualizat postarea. Nu poți face acest lucru și pentru a verifica cine ți-a vizitat profilul. Aplicațiile terțe, diverse link-uri sau extensiile din browser nu sunt recomandate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
Descoperire revoluționară. E cea mai sănătoasă dietă
Descoperire revoluționară. E cea mai sănătoasă dietă
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!