News

Descoperire majoră legată de răspândirea noului coronavirus. “Efectul observat a fost imediat”

06.05.2020 | 14:38
Descoperire majora legata de raspandirea noului coronavirus Efectul observat a fost imediat
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință germani anunță o descoperire majoră și spun că au reuşit să identifice un tip de anticorpi ce blochează răspândirea noului coronavirus în celule.

Descoperire importantă legată de răspândirea noului coronavirus

Experții din Germania spun că au făcut o descoperire majoră și anunță că au reuşit să identifice un tip de anticorpi ce blochează răspândirea noului coronavirus în celule, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au explicat că anticorpii descoperiți acum nu presupune și că aceștia vor duce la producerea imediată a unui vaccin, dar vor putea să îi salveze în primă fază pe bolnavii COVID-19 aflați în stare gravă.

Echipa de cercetători, aflată sub coordonarea profesorului virusolog Luka Cicin-Sain, a transmis că a descoperit un tip de anticorpi ce blochează coronavirusul să intre în celule, după ce au fost studiate aproximativ 6.000 de tipuri de anticorpi.

ADVERTISEMENT

Descoperirea a fost posibilă prin intermediul testelor de laborator, cu ajutorul culturilor.

Anticorpii vor fi folosiți în tratamentul cazurilor grave de COVID-19

“Este categoric o mare descoperire şi ne arată că suntem pe drumul cel bun în dezvoltarea unei soluţii împotriva COVID-19. În repetate experimente am fost capabili să obţinem rezultate care arată sustenabilitatea acestor anticorpi”, a declarat Luka Cicin-Sain.

Ministrul cercetării şi al ştiinţelor în landul Saxoniei Inferioare, Bjorn Thumler, s-a declarat extrem de încântat de descoperirea echipei de specialiști germani.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte bucuros pentru acest succes al cercetătorilor nostri, care ne dă speranţe pentru viitor”, a spus acesta.

Chiar dacă descoperirea nu presupune și că un vaccin sau un tratament va putea fi dezvoltat imediat, specialiștii spun că aceşti anticorpi vor ajuta pacienţii în stare gravă, după principiul imunizării pasive.

ADVERTISEMENT

“Efectul observat a fost imediat: anticorpii opresc potenţialul viral al coronavirusului”, a spus Stefan Dubel, de la Unviersitatea Tehnică din Braunschweig.

Ultimul bilanț la nivel mondial arată că peste 3,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 257.000 de decedat.

ADVERTISEMENT