Specialiştii susţin că masca nu este suficientă. Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: “La cei contaminaţi, virusul există şi în ochi!” Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici   
în HotNews
06/05/2020, 13:38
Specialiştii susţin că masca nu este suficientă. Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: “La cei contaminaţi, virusul există şi în ochi!” Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Scapă de aburirea ochelarilor, atunci când porți mască. "Trucuri" recomandate sursă foto: hepta.ro

De pe data de 15 mai purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise şi mijloacele de transport în comun va fi obligatorie pentru toţi cetăţenii României. Specialiştii în oftalmologie atrag atenţia şi susţin că alături de mască trebuie să se poarte şi ochelari pentru că virusul se poate contracta foarte uşor pe suprafaţa oculară.

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: “La cei contaminaţi, virusul există şi în ochi!”

FANATIK a stat de vorbă pe acest subiect cu Monica Pop, director la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, care susţine că obligatoriu oamenii trebuie să poarte ochelari pentru a se putea proteja de noul coronavirus.

Doctorul ne-a declarat că virusul trece foarte uşor de pe suprafaţa oculară în nas şi protecţia ochilor, în momentul în care ieşim din casă, este obligatorie pentru că, noul coronavirus poate fi contractat foarte uşor chiar dacă avem mască:

“Este foarte simplu de înţeles. În anatomia umană există canalul lacrimo-nazal şi cu asta am spus tot. Virusul trece uşor din nas pe suprafaţa oculară şi invers. În toate virozele, în secreţia conjunctivală există virusul. Şi în rujeolă, gripă sau varicelă. Deci, categoric, la cei contaminaţi virusul există şi în ochi.

La noi nu s-a pus problema să purtăm ochelari. Eu atrag atenţia de la începutul lunii martie. În afară de mască trebuie ochelari de vedere sau ochelari obişnuiţi, fără dioptrii.

Suprafaţa oculară trebuie spălată cu apă rece seara şi ochelarii la fel. Ochelarii ar trebui să se igienizeze şi dacă nu este coronavirusul. Sunt nişte lucruri pe care oamenii trebuie să le ştie”, a spus Monica Pop pentru FANATIK.

monica pop
Monica Pop, director Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București

“Fără doar şi poate, lumea trebuie să poarte ochelari de protecţie. Fără discuţie”

Directorul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a spus că cei care nu poartă ochelari în mod normal, trebuie neapărat să îşi cumpere o ramă de ochelari fără dioptrii pentru a se putea proteja pentru că cei care au virusul în nas, cu siguranţă îl au şi în ochi:

“Fără doar şi poate, lumea trebuie să poarte ochelari de protecţie. Fără discuţie. Cei care nu au, pot să îşi cumpere o ramă de ochelari fără dioptrii. Se găsesc pe toate gardurile şi nu sunt scumpi. Oricum, protecţia trebuie făcută.

Degeaba are unul infectat mască, dacă strănută în jurul lui virusul intră pe suprafaţa oculară şi s-a contaminat de acolo. În al doilea rând, invers, oricine are virusul în nas, îl are şi în ochi. Acele viziere sunt foarte bune, dar ele sunt profesionale, nu umblă lumea pe stradă cu viziere”, a spus doctorul Monica Pop.

Începând cu data de 15 mai, autorităţile au impus tuturor persoanelor care merg în spaţii închise purtearea măştilor de protecţie, însă nu există nicio decizie sau o recomandare a autorităţilor privind purtarea ochelarilor.

 

 

Închide ×