Life

Descoperire neașteptată pe o plajă. Mai multe creaturi cu aspect “extraterestru” au fost găsite

Descoperire neașteptată pe o plajă celebră. Numeroase creaturi cu un aspect ”extraterestru” au fost găsite. Locuitorii din zonă sunt șocați.
29.04.2023 | 14:57
Descoperire neasteptata pe o plaja Mai multe creaturi cu aspect extraterestru au fost gasite
Descoperire neașteptată pe o plajă. Sursă foto: Daily Star / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Zeci de persoane au avut parte de o descoperire neașteptată pe o plajă. Mai multe creaturi cu un aspect ”extraterestru” au fost găsite pe nisip. Par a fi meduze, însă culoarea, dar și forma lor este una cu mult mai ciudată.

Descoperire șocantă făcută pe o plajă

Situația a avut loc pe o plajă din California. Locuitorii sunt în stare de șoc, având în vedere invazia de creaturi ciudate de pe nisip. Acestea sunt de culoare albastră și au apărut peste noapte. Tocmai din acest motiv, nimeni nu își explică ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Și se pare că situația nu este una singulară. În mai multe locuri de pe plajele din California au fost găsite astfel de creaturi ciudate. Conform specialiștilor numele lor este Velella velella, notează cei de la Daily Star.

Și totuși ce sunt Velella velella? În mod normal, aceste creaturi nu seamănă deloc cu meduzele. Ele trăiesc departe de coastă și de asemenea, pentru a se deplasa se bazează doar pe vânt. În ceea ce privește dimensiunile și aspectul, creaturile cu aspect ”extraterestru” arată precum un disc.

ADVERTISEMENT

Ce spun specialiștii despre Velella velella

Spre deosebire de alte viețuitoare din apă, aceste creaturi nu pot merge unde vor, ci unde vrea natura. Asta în condițiile în care sunt dependente de vânt și de curent pentru a se deplasa. În momentul în care acestea ajung aproape de țărm, ele se dezintegrează, iar ulterior mor.

De asemenea, culoarea lor albastră se schimbă și ea, iar încet, Velella velella devin gri. Drept urmare, orice furtună puternică poate distruge aceste creaturi. Și cel mai probabil curenții din ultima vreme din zonă ar fi de vină pentru actuala situație.

ADVERTISEMENT

Amintim că un fenomen bizar a avut loc și în România recent. Apa de la faimoasa plajă Olimp s-a făcut roșie, asta în condițiile în care până acum era fie verde, fie albastră. Specialiștii aveau însă o serie de explicații.

Aceștia spuneau că respectiva culoare roșie ar putea fi dată de creșterea temperaturii apei, de poluare, ori de înflorirea algelor. Acest fenomen poate duce la epuizarea oxigenului din apă, iar mai apoi la moartea peștilor ori a altor creaturi marine, spunea sursele citate.

ADVERTISEMENT

Menționăm că în toamna anului trecut, un fenomen similar s-a produs și pe lacul Techirghiol. Apa lacului a devenit roz, subit, iar cei aflați în zonă au rămas de-a dreptul șocați de între peisajul. Și atunci însă, specialiștii au venit cu mai multe explicații.

ADVERTISEMENT