News

Descoperire șocantă făcută de DIICOT. Fete de 15 ani puse să se prostitueze cu bebeluși după ele

Mascații și procurorii DIICOT au descins la cinci locații diferite în Ialomița și Buzău, pentru a destructura o rețea de proxenetism cu minore.
21.02.2023 | 16:58
Descoperire socanta facuta de DIICOT Fete de 15 ani puse sa se prostitueze cu bebelusi dupa ele
Descindere mascați la proxeneți. Foto: ctnews.ro
ADVERTISEMENT

În acest caz a fost deja deschis un dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori și proxenetism, precum și constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, act sexual cu un minor și viol.

Percheziții făcute de procurorii DIICOT la proxeneți

Conform IGPR, trei persoane au fost reținute și vor fi audiate. Procurorii DIICOT au făcut, totodată, percheziții în Ploiești, Slobozia, Constanța și au reținut mai mulți presupuși proxeneți.

ADVERTISEMENT

Din cercetări a reieșit că în 2021 a fost constituit un grup infracțional organizat chiar de către persoane care au fost deja condamnate pentru astfel de infracțiuni și în trecut. Mai multe tinere au fost racolate în acest sens, pentru prostituție forțată.

Fetele ar fi fost racolate cu ajutorul rețelelor de socializare, fiind induse în eroare că infractorii și-ar dori de fapt relații sentimentale cu acestea. Ulterior, tinerele au fost obligate să se prostitueze în diferite locații din județele Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

ADVERTISEMENT

Potrivit Stiri pe Surse, fetele erau sechestrate și nu aveau libertatea de a părăsi aceste locații unde se prostituau. ”În vederea oferirii serviciilor sexuale prestate de către tinerele exploatate, membrii grupării ar fi postat anunțuri pe diverse site-uri de internet.

În scopul menținerii unui control permanent asupra minorelor, apelurile clienților ar fi fost preluate, la solicitarea traficanților, de către alte persoane de sex feminin, care s-ar fi prostituat de mai mult timp în favoarea acestora.

ADVERTISEMENT

În cazul uneia dintre minore, de 15 ani, care ar fi fost răpită de către membrii grupării de la adresa de domiciliu situată în județul Hunedoara și transportată, iar, ulterior, cazată într-un apartament închiriat de către aceștia în județul Ialomița, ar fi fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică.

Ooferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituție este sigură, iar din aceasta se obțin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuință, în vederea determinării ei la practicarea prostituției, iar, în condițiile în care victima ar fi refuzat în mod constant, ar fi fost violată de către unul dintre traficanți”, a mai transmis IGPR.

ADVERTISEMENT

Procurorii au fost șocați să descopere la fața locului o tânără care a fost bătută constant pentru că a încercat să fugă din ”arest”, acolo unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost.

De asemenea, o altă tânără era sechestrată împreună cu fiul său nou-născut, potrivit comunicatului DGASPC Constanța. Procurorii au ridicat, de asemenea, 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri care vor constitui probe în acest dosar.

ADVERTISEMENT
Tags: