Life

Descoperire șocantă făcută de medici. Ce s-a găsit în corpul unui pacient venit la control

Ce descoperire șocantă au făcut niște medici. Ce au găsit aceștia în corpul unui pacient care a venit la control din cauza tusei.
05.05.2023 | 21:42
Descoperire socanta facuta de medici Ce sa gasit in corpul unui pacient venit la control
Descoperire șocantă făcută de medici. Ce au găsit la o radiografie. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Descoperire șocantă făcută de medici. Ce au putut aceștia să găsească în corpul unui pacient. Nimănui nu i-a venit să creadă când a primit vestea.

Descoperire șocantă făcută de medici. Ce au găsit la o radiografie

Pacientul a venit la un control din cauza faptului că avea o tuse enervantă de care nu a putut să scape în niciun fel. Doar că ceea ce au descoperit medicii nu a fost nici pe departe ce se aștepta bărbatul în cauză să audă.

ADVERTISEMENT

Acesta avea rămășițe de larve de tenie. O radiografie a pus punct acestei situații dureroase a pacientului în cauză. Medicii din Brazilia au arătat sute de pete, ce reprezintă rămășițe calcifiate ale parazitului.

Afecțiunea se cheamă cisticercuză și apare când larvele teniei pătrund în mușchi sau în creier. Acestea formează niște noduli tari ca niște chisturi.

ADVERTISEMENT

Larvele nu supraviețuiesc, dar persoana în cauză poate avea dureri foarte mari. De asemenea, chisturile pot cauza probleme dacă se dezvoltă în creier sau în ochi.

Dr. Vitor Borin de Souza, medic la Spitalul das Clínicas din Botucatu, a împărtășit imaginile într-un mesaj pe Twitter. “Cisticercoza se dobândește prin ingerarea ouălor de tenie. Nu vreți să faceți boala? Spălați-vă bine mâncarea înainte de a o consuma”.

ADVERTISEMENT
larvele de tenie
Pacient la spital ce au descoperit medicii. Foto Twitter

Nu există tratament pentru a elimina rămășițele din corp

În acest caz, nici măcar nu există un tratament doar că trebuie făcute niște investigații pentru a afla localizarea eventualelor chisturi.

Dacă sunt la creier pot fi mortale. Atunci ar fi fost nevoie de o intervenție chirurgicală. Dar pentru bărbatul din această situație nu a fost cazul. Aceste chisturi se pot dezvolta chiar la ani de zile după infecția cu ouăle de tenie.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu ai nicio leziune în interiorul capului, a măduvei spinării sau a ochilor, nici măcar nu este nevoie de tratament.

Aceste leziuni sunt calcificate, deci nu sunt cisticerci (larve de tenie) viabile. Dacă nu provoacă niciun disconfort, viața merge mai departe”, a mai spus medicul.

Îmbolnăvirea se face din cauza mâinilor nespălate înainte să mâncăm sau prin surse de apă contaminate.

Oamenii pot lua tenia din produse de carne de porc contaminate și tocmai de aceea carnea trebuie mereu testată. Cercetările arată că peste 2,5 milioane de oameni sunt infectați anual cu tenia.

ADVERTISEMENT
Tags: