Life

O femeie s-a infectat cu tenie după ce a consumat un aliment foarte popular. Ce simptome a avut

Alimentul foarte popular din cauza căruia o femeie s-a infectat cu tenie. Simptomele pe care i le-a creat parazitul periculos.
22.03.2023 | 09:52
O femeie sa infectat cu tenie dupa ce a consumat un aliment foarte popular Ce simptome a avut
Simptomele severe ale femeii au început după patru luni de la consumarea alimentului. Sursa foto: Știrile Protv
ADVERTISEMENT

Un aliment foarte popular și considerat, totodată, un preparat sofisticat, a infectat-o pe o femeie cu o tenie. Urmările au fost unele grave, iar aceasta a ajuns pe patul de spital. Episoadele de halucinații sunt câteva dintre simptomele apărute.

Alimentul care a infectat-o pe o femeie cu o tenie. Urmările au fost unele severe

Un medic a relatat cazul pacientei, în vârstă de 34 de ani, în mediul online. Nici el și nici colegii săi de breaslă nu și-au dat seama de la bun început că o tenie ar putea trăi în organismul femeii. Toate probleme s-au ivit, mai exact, după ce aceasta a mâncat resturi de sushi.

ADVERTISEMENT

Femeia a decurs la gestul de a mânca resturi din acest produs după ce a ajuns într-o seară, acasă, de la serviciu. Neavând ceva gătit și temându-se să nu poată dormi din cauza stomacului gol, ea s-a hrănit cu sushi vechi de cinci zile.

Ca să nu simtă foarte mult gustul acru al bucăților de sushi a apelat la un sos de soia. Nu știa, însă, la ce s-a supus, mai ales și că preparatul era achiziționat de la o benzinărie. De altfel, dacă spera să doarmă mai bine, dimpotrivă, s-a confruntat cu insomniile.

ADVERTISEMENT

Femeia a avut halucinații și urinări necontrolate din cauza teniei

După patru luni, simptomele s-au multiplicat și agravat, totodată. Pacienta i-a spus soțului că avea o senzație ciudată, ca și cum ”un pește se agita în burta ei”. Într-o zi, a început să aibă halucinații, iar într-o noapte i-au amorțit mâinile și picioarele, potrivit Chubbyemu.

Mai mult, la un moment dat, femeia a urinat, fără a-și da seama, când s-a dat jos din pat. Acesta a fost episodul când soțul a decis să o transporte la spital. Aici, doctorii i-au recomandat terapia cognitiv-comportamentală, ca tratament pentru insomnie.

ADVERTISEMENT

Terapia nu și-a făcut efectul, iar starea de sănătate a femeii se tot agrava. Prezentându-se iar la spital, i s-au recoltat probe de sânge. Astfel, i s-au descoperit globule roșii mai mari decât în mod normal și nu se maturizau complet. În același timp, globulele albe erau malformate.

După o serie de investigații, femeii i s-a spus că are ataxie senzorială, afecțiune care îi explica starea de a nu-și putea controla vezica urinară și apariția halucinațiilor. I s-a administrat, de asemenea, și o injecție cu B12, deoarece s-a descoperit că o avea lipsă.

ADVERTISEMENT

Cum i s-a descoperit tenia femeii

Două luni mai târziu, pacienta a revenit la Urgențe, în urma unei crize. S-au făcut alte analize și de această dată controale mai amănunțite. În cele din urmă, i s-a descoperit tenia, pentru care i s-a prescris un medicament special.

”Nervii ei au început să se deterioreze pentru că în lipsa vitaminei B12, în celule se produceau substanțe chimice greșite. Chiar dacă tenia poate depune peste un milion de ouă pe zi și poate trăi 10 ani în intestinul uman, este nevoie doar de o singură doză de medicament antiparazitar pentru a o distruge”, a mai transmis doctorul din filmulețul anterior.

ADVERTISEMENT