Life

Descoperire terifiantă după restaurarea unei picturi veche de 2 secole. Ce a apărut pe tablou

O descoperire terifiantă s-a făcut după restaurarea unei picturi valoroase, care este veche de 2 secole. Ce apărut pe suprafața ei.
13.11.2023 | 11:55
Descoperire terifianta dupa restaurarea unei picturi veche de 2 secole Ce a aparut pe tablou
Despre ce este vorba în pictură. Sursa foto: National Trust Collections
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au făcut o descoperire terifiantă după restaurarea unei picturi realizate acum mai bine de 230 de ani. Pe tabloul care semnifică un moment istoric și este clasat printre cele mai valoroase opere de artă din lume, a apărut ceva straniu.

Ce a apărut pe o pictură prețioasă, de acum 2 secole

Un ONG pentru locuri protejate din Marea Britanie, National Trust, a descoperit că pe suprafața unei picturi emblematice, în care este redată o scenă din Shakespeare, a apărut un detaliu ce trezește fiori. Multora nu le-a venit să creadă.

ADVERTISEMENT

Cei care s-au ocupat de restaurare și-au dat seama că nu este ceva în regulă. Pe tabloul în care este pictată ”Moartea cardinalului Beaufort”, realizată de Joshua Reyonolds, la sfârșitul carierei lui, apare acum un ”chip de diavol”, la capul cardinalului.

”Moartea cardinalului Beaufort” a fost expusă pentru prima oară în Galeria Shakespeare, în 1789. Este una dintre cele patru opere de artă pe care National Trust le-a conversat cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la nașterea artistului.

ADVERTISEMENT

Galeria Shakespeare a plătit 500 de guinee, în 1879, pentru a deține pictura. De altfel, chipul de diavol de pe faimoasa pictură a fost realizat chiar de Reyonolds, dar cum mulți critici nu l-au considerat potrivit, de-a lungul timpului s-a încercat ștergerea lui.

Știind că nu mai există pe tablou, reprezentanții National Trust au rămas fără cuvinte să redescopere ”chipul de diavol”. Episodul descrie decesul cardinalului Henry Beaufort, un fost arhiereu, din Franța. Aici s-a născut în 1375 și a decedat în Regatul Unit, în anul 1447.

ADVERTISEMENT

Despre ce este vorba, mai exact, în pictură

”Moartea cardinalului Beaufort” redă o scenă din Henry al VI-lea când regele este martor la decesul cardinalului Beaufort, stră-unchiul său. În aceasta nu se vorbește despre existența unui demon deasupra capului cardinalului Beaufort, de aceea au apărut și controversele pe seama picturii.

”Nu se potrivea cu unele dintre regulile artistice ale vremurilor să existe o figură de stil poetică reprezentată atât de literalmente în această figură monstruoasă. Când a fost prezentat pentru prima dată la Galeria Shakespeare în 1789, a generat mai multe controverse decât orice altă lucrare expusă.

ADVERTISEMENT

Deși se considera acceptabil în literatură să se introducă ideea unui demon ca ceva în mintea unei persoane, includerea vizuală într-un tablou îi dădea o formă prea fizică. Au existat chiar și oameni care au susținut că ar fi trebuit să fie pictat, deși înregistrările conversațiilor cu artistul arată că acesta a rezistat unor asemenea încercări de a modifica lucrarea”, a explicat John Chu, curator național al National Trust, potrivit CBS News.

În pictura originală, chipul de demon apare deteriorat și estompat, semn că s-a încercat ștergerea și refacerea lui. De altfel. Dacă sunteți curioși să o vedeți și în realitate, tabloul este expus la Petworth House din West Sussex, de zeci de ani, după ce anterior a fost conservat de National Trust.

ADVERTISEMENT
Tags: