Life

Descoperire uimitoare făcută de NASA. Planetele cu oceane ”secrete” pe care s-ar ascunde viață

Ce a identificat NASA cu ajutorul unui studiu. Mai multe planete cu oceane ”secrete” pot fi esențiale pentru supraviețuire.
20.12.2023 | 15:15
Descoperire uimitoare facuta de NASA Planetele cu oceane secrete pe care sar ascunde viata
Ce a identificat NASA cu ajutorul unui studiu. Mai multe planete cu oceane ”secrete” pot fi esențiale pentru supraviețuire. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Descoperire uimitoare făcută de NASA. Planetele cu oceane ”secrete” pe care s-ar ascunde viață. Administrația Națională Aeronautică și Spațială a anunțat că aceste planete sunt situate în afara sistemului nostru solar.

Ce a identificat NASA cu ajutorul unui studiu. Mai multe planete cu oceane ”secrete” pot fi esențiale pentru supraviețuire

Ce a identificat NASA cu ajutorul unui studiu. Mai multe planete cu oceane ”secrete” pot fi esențiale pentru supraviețuire. Agenția americană, prin intermediul cercetătorilor, au descoperit un număr de 17 exoplanete.

ADVERTISEMENT

Se pare că acestea ar putea avea oceane de apă în stare lichidă, însă nu se află la vedere, ci ascunse sub mai multe calote de gheață. Apa din respectivele ”oceane” ar putea erupe ocazional prin crusta de gheață sub formă de gheizere.

Apa este un element esențial pentru viață. Cu toate acestea trebuie să se ia în calcul mai mulți factori, precum distanța față de steaua pe care o orbitează. De asemenea, atmosfera e foarte importantă pentru a lua în calcul șansele ca forma de viață să fie prezentă.

ADVERTISEMENT

În plus, oamenii de știință au calculat activitatea gheizerelor de pe aceste exoplanete. A fost prima dată când s-au realizat astfel de estimări, identificându-se două exoplanete suficient de apropiate. În felul acesta cercetătorii de la NASA au observat semnele acestor erupţii cu ajutorul telescoapelor de pe Terra.

NASA, despre cele 17 exoplanete descoperite

„Analizele noastre prevăd că aceste 17 exoplanete ar putea avea suprafeţe acoperite de gheaţă, dar primesc suficientă căldură internă prin dezintegrarea elementelor radioactive şi de la forţele mareice ale stelelor lor gazdă pentru a menţine oceane interne”, a declarat Lynnae Quick de la Goddard Space Flight Center al NASA, scrie The Sun.

ADVERTISEMENT

„Datorită cantităţii de căldură internă pe care o primesc, toate planetele din studiul nostru ar putea prezenta, de asemenea, erupţii criovolcanice sub forma unor filamente de tip gheizer”, a completat specialistul de la NASA.

Cercetătorii au mai declarat că planetele oceanice reci pot fi lumi importante din punct de vedere astrobiologic, la fel ca lunile înghețate din sistemul nostru solar exterior. Ele pot adăposti mediii favorabile sub suprafețele înghețate.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, oamenii de știință de la NASA au mai dezvăluit că cele 17 exoplanete sunt locuri promițătoare pentru a căuta semne chimice de viață. Acestea se află la o distanță foarte mare față de Pământ.

ADVERTISEMENT
Tags: