News

Despăgubiri-record în cazul turistului grec mort la București. Informații de ultimă oră din anchetă

Familia grecului ucis în accidentul de vineri, de la intrarea în Pasajul Unirii, ar putea solicita despăgubiri uriașe pentru moartea bărbatului.
27.12.2022 | 20:14
Despagubirirecord in cazul turistului grec mort la Bucuresti Informatii de ultima ora din ancheta
O persoană a murit și peste 20 au fost rănite în accidentul care s-a produs pe 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Familia decimată a grecului care și-a pierdut viața în accidentul de autocar de pe data de 23 decembrie, de la București, ia în calcul o acțiune în instanță împotriva autorităților care aveau în administrație porțiunea de drum pe care s-a produs tragedia.

Avocat: ”A rupt autocarul în două și a omorât un om”

Informația apare la doar câteva ore după sosirea în țară a fiului victimei, care urma să meargă la INML pentru a identifica trupul neînsuflețit, potrivit legislației în vigoare.

ADVERTISEMENT

“Astăzi s-a făcut autopsia. Cu siguranță vor depune plângere, sunt îndreptățiți să facă chestia asta pentru că au trecut prin clipe foarte grele. A rupt autocarul în două și a omorât un om și cine știe ce se mai putea petrece”, a declarat avocatul șoferului din autocarul morții, la Antena 3.

Acesta susține că incidentul este unul mult prea grav și că vina nu poate fi aruncată pe umerii clientului său, care nu a făcut altceva decât să conducă regulamentar și să respecte indicatoarele rutiere.

ADVERTISEMENT

”Răspunederea e la oamenii care au făcut lucrările”

”Din septembrie și până acum sunt șapte accidente și nimeni nu-și pune întrebarea asta. Caută vinovați șoferi și așa mai departe. Chestiile acestea oare sunt întâmplătoare?

Eu cred că nu a fost bine prins (n.r. limitatorul de viteză), pentru că nu poate să se desprindă așa. Cred că sunt conștienți oamenii ăștia care fac lucrările, că ce ceva extrem de grav. Răspunderea e la ei”, a mai declarat avocatul.

ADVERTISEMENT

Sora grecului decedat spunea că nu va cere despăgubiri

Afirmația dă peste cap datele problemei, pentru că, anterior, sora grecului declarase că nu ia în calcul o acțiune în justiție și că nu-și dorește decât ca fratele ei și soția acestuia, rănită grav în accident, să fie aduși acasă.

„Eu, ca soră a decedatului, nu vreau (să dea statul român în judecată, n.r.). Eu vreau ca autoritățile române să ne fie alături, fratele meu nu s-a întors înapoi.  

ADVERTISEMENT

Cer autorităților, Ministerului Sănătății, să facă posibil transportul doamnei până acasă cu o ambulanță. Să o aducă până aici, sau până la graniță, la Promachonas”, a declarat sora grecului, la Antena 3.

Cine are în administrare Pasajul Unirii

Pasajul Unirii se află în administrarea Primăriei Capitalei. La începutul anului 2022, Administrația Străzilor a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 4 în vederea lucrărilor de reabilitare și consolidare a Pasajului Unirii și a zonelor adiacente.

De la repunerea în folosință a pasajului, în luna septembrie, au existat cinci incidente care au implicat autocare sau tiruri, care au rămas blocate în pasaj.

ADVERTISEMENT