News

Șoferul autocarului din accidentul de la Pasajul Unirii susține că nu era obosit după 16 ore de condus. Anchetatorii au dispus eliberarea lui

Șoferul autocarului care a acroșat limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii susține că nu era obosit, deși condusese 16 ore de la Larissa până la București.
25.12.2022 | 20:12
Soferul autocarului din accidentul de la Pasajul Unirii sustine ca nu era obosit dupa 16 ore de condus Anchetatorii au dispus eliberarea lui
Autocarul implicat în accidentul din pasajul Unirii/ Foto: Inquam Photos - Liviu-Florin Albei
ADVERTISEMENT

Anchetatorii accidentului de la Pasajul Unirii l-au interogat și pe șoferul grec al autocarului implicat, acesta afirmând că nu se simțea obosit când a ajuns în București și că a frânat atunci când a văzut semnul de interzis pentru autocar, însă limitatorul a lovit unitatea de aer condiționat, informează observatornews.ro.

Procurorul care se ocupă de acest caz a dispus punerea în libertate a șoferului autocarului care s-a putut astfel întoarce acasă. Criminaliștii au încheiat etapa de cercetare a probelor, fiind ridicat și tahograful care indică numărul de ore conduse de șofer de la plecare până în momentul accidentului.

ADVERTISEMENT

Șoferul, cu o experiență profesională de 20 de ani, a afirmat că, în pofida celor 16 ore de șofat, nu era obosit când a intrat în România. Grecul a precizat că GPS-ul l-a direcționat către Pasajul Unirii.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului, susține că limitatorul de înălțime ar fi trebuit să fie dintr-un material mai moale și mai puțin greu astfel încât lovirea sa să nu fi produs pagube majore.

ADVERTISEMENT

Nici n-a apucat să intre bine în zonă, după cum vedeţi pe video şi cu antena de deasupra parbrizului din faţă a şters acea tabelă, sau a atins. Concomitent a tras frâna, imediat şi-a dat seama că nu e bine, că urmează aparatul de aer, a tras frâna şi acea tabelă, limitatorul acela de înălţime, pe care scrie 3,5 metri, a acroşat, mai bine zis a căzut, s-a lăsat cu toată greutatea pe aparatul de aer condiţionat şi a distrus maşina”, a spus avocatul.

Victima fusese de mai multe ori în România

Reprezentantul agenției de turism din Grecia, Ioannis Batsiolas, susține că în cursă ar fi fost implicați trei șoferi. Primii doi au plecat din Larissa, însă pe drum unul dintre ei a început să se simtă rău din cauza unei toxiinfecții alimentare, astfel că la Volos a fost înlocuit de un alt șofer. Acest al treilea șofer a condus până la Salonic, de unde la volan s-a urca șoferul implicat în accidetul de la Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a murit în accident venise de mai multe ori în România, lucrând chiar o perioadă în țara noastră. Acum și-a luat soția ca să-i arate Bucureștii. Femeia a fost și ea rănită, însă rănile au fost superficiale și a fost externată în cursul acestei zile.

Au mers într-o călătorie, ca să se relaxeze. În toţi aceşti ani, a muncit în România, a călătorit cu autocarul, a mers cu maşina şi nu a păţit nimic”, a declarat Vasso Chlopsiou, sora bărbatului decedat.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 23 de turiști greci care au fost răniți în accident, opt încă se mai află în spitale din București.

ADVERTISEMENT