News

Șoferul autocarului din accidentul de la Pasajul Unirii susține că nu era obosit după 16 ore de condus. Anchetatorii au dispus eliberarea lui

Șoferul autocarului care a acroșat limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii susține că nu era obosit, deși condusese 16 ore de la Larissa până la București.
25.12.2022 | 20:12
Soferul autocarului din accidentul de la Pasajul Unirii sustine ca nu era obosit dupa 16 ore de condus Anchetatorii au dispus eliberarea lui
Autocarul implicat în accidentul din pasajul Unirii/ Foto: Inquam Photos - Liviu-Florin Albei
ADVERTISEMENT

Anchetatorii accidentului de la Pasajul Unirii l-au interogat și pe șoferul grec al autocarului implicat, acesta afirmând că nu se simțea obosit când a ajuns în București și că a frânat atunci când a văzut semnul de interzis pentru autocar, însă limitatorul a lovit unitatea de aer condiționat, informează observatornews.ro.

Procurorul care se ocupă de acest caz a dispus punerea în libertate a șoferului autocarului care s-a putut astfel întoarce acasă. Criminaliștii au încheiat etapa de cercetare a probelor, fiind ridicat și tahograful care indică numărul de ore conduse de șofer de la plecare până în momentul accidentului.

ADVERTISEMENT

Șoferul, cu o experiență profesională de 20 de ani, a afirmat că, în pofida celor 16 ore de șofat, nu era obosit când a intrat în România. Grecul a precizat că GPS-ul l-a direcționat către Pasajul Unirii.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului, susține că limitatorul de înălțime ar fi trebuit să fie dintr-un material mai moale și mai puțin greu astfel încât lovirea sa să nu fi produs pagube majore.

ADVERTISEMENT

Nici n-a apucat să intre bine în zonă, după cum vedeţi pe video şi cu antena de deasupra parbrizului din faţă a şters acea tabelă, sau a atins. Concomitent a tras frâna, imediat şi-a dat seama că nu e bine, că urmează aparatul de aer, a tras frâna şi acea tabelă, limitatorul acela de înălţime, pe care scrie 3,5 metri, a acroşat, mai bine zis a căzut, s-a lăsat cu toată greutatea pe aparatul de aer condiţionat şi a distrus maşina”, a spus avocatul.

Victima fusese de mai multe ori în România

Reprezentantul agenției de turism din Grecia, Ioannis Batsiolas, susține că în cursă ar fi fost implicați trei șoferi. Primii doi au plecat din Larissa, însă pe drum unul dintre ei a început să se simtă rău din cauza unei toxiinfecții alimentare, astfel că la Volos a fost înlocuit de un alt șofer. Acest al treilea șofer a condus până la Salonic, de unde la volan s-a urca șoferul implicat în accidetul de la Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a murit în accident venise de mai multe ori în România, lucrând chiar o perioadă în țara noastră. Acum și-a luat soția ca să-i arate Bucureștii. Femeia a fost și ea rănită, însă rănile au fost superficiale și a fost externată în cursul acestei zile.

Au mers într-o călătorie, ca să se relaxeze. În toţi aceşti ani, a muncit în România, a călătorit cu autocarul, a mers cu maşina şi nu a păţit nimic”, a declarat Vasso Chlopsiou, sora bărbatului decedat.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 23 de turiști greci care au fost răniți în accident, opt încă se mai află în spitale din București.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în...
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în club după eșecul cu Poli Iași
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Nouria Nouri, în război cu Daniel Iordăchioaie. Are legătură cu copiii
Nouria Nouri, în război cu Daniel Iordăchioaie. Are legătură cu copiii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!