News

Destinația cea mai vânată pentru Revelion. Unde poţi petrece Anul Nou cu 400 de lei

Maramureșul rămâne în topul preferințelor pentru petrecerea de Revelion. Satul unde poți petrece Anul Nou cu doar 400 de lei
18.11.2023 | 16:19
Destinatia cea mai vanata pentru Revelion Unde poti petrece Anul Nou cu 400 de lei
Maramureșul rămâne în topul preferințelor românilor pentru Revelion Sursa foto: Facebook Cabane și Pensiuni
ADVERTISEMENT

Cei care aleg Maramureşul pentru a petrece noaptea dintre ani au în minte o destinație faimoasă pentru petrecerile în stil tradițional cu bucate specifice zonei și colinde.

Destinația cea mai vânată pentru Revelion

Satul tradițional Breb din Maramureș oferă, în funcţie de locul de cazare, pachete de Revelion cu prețuri care variază între 400 şi 500 de lei de persoană pentru o perioadă minimă de trei nopţi.

ADVERTISEMENT

Turiştii se vor bucura de toate tradiţiile şi obiceiurile din zona Maramureşului, inclusiv de pomana porcului. Oaspeții pot primi char şi haine tradiţionale pe care le pot purta când merg la slujbă la biserica din sat, relatează Observator.

Cei care se gândesc să petreacă Revelionul în această destinaţie turistică, trebuie să se grăbească, totuși. Majoritatea pensiunilor au deja locurile ocupate încă de acum trei luni, iar gradul de ocupare în satul Breb este de 90%.

ADVERTISEMENT

Unde se mai duc românii de Revelion

Potrivit unui top realizat luna trecută de o companie de turism, 23,8% dintre români preferă să își petreacă noaptea dintre ani în Maramureș, în vreme ce 23,4% aleg Bucovina, iar 15,8%  Transilvania.

Valea Prahovei se află și ea în top, 11,2% dintre români declarând că iau în calcul să își petreacă noaptea dintre ani în această zonă pitorească. Iar 6% spun că preferă Ținutul Secuiesc, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Hotelierii au pregătit deja oferte pentru cei care vor să își cumpere din timp sejurul de sărbători. În Maramures, la hotelurile de 3 stele din Borșa preţurile pornesc de la 3.800 de lei pachetele de 3 nopţi pentru 2 persoane. Oferta include atât accesul gratuit la spa şi piscina interioară şi micul dejun, cât şi masa festivă dintre ani.

Prețurile sunt ceva mai piperate în Sinaia, la hotelurile de 4 stele, unde tarifele pornesc de la 7.000 de lei pentru două persoane cu mic dejun și masa de revelion. Cei care aleg să petreacă 3 nopți de cazare în stațiunea Bușteni, trebuie să scoată din buzunar suma de 5.200 de lei.

ADVERTISEMENT

În comparație cu stațiunile montane, tarifele sunt ceva mai mici la malul mării. Astfel, la hotelurile de 4 stele din Mamaia preţurile pornesc de la 2.700 de lei camera dublă, cu mesele incluse şi pot ajunge până la 6.000 de lei cu facilităţi la spa, masaj şi alte surprize.

ADVERTISEMENT