Life

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România: ”Reveniți-vă!”

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion? Românii au început deja să își programeze sejururile, dar au rămas șocați de prețuri.
07.11.2023 | 07:42
Cat a ajuns sa coste o noapte de cazare de Craciun sau de Revelion in Romania Revenitiva
Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România? Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie, iar cei mai mulți români au început deja să caute diferite locații unde să petreacă o vacanță de vis.

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România

Se pare însă că prețurile nu mai sunt ce au fost odată. O noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România a ajuns să coste peste 1.000 de lei. Nu puțini sunt cei care au rămas șocați de actualele oferte.

ADVERTISEMENT

Există mai multe grupuri pe Facebook în care românii vorbesc despre vacanțele de Crăciun sau de Revelion. De această dată, subiectul principal îl reprezintă prețurile astronomice.

Turiștii caută oferte și rămân șocați, în timp ce proprietarii de pensiuni explică de ce au ajuns să majoreze atât de mult prețurile. Cât a ajuns, deci, să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România?

ADVERTISEMENT

O persoană are de scos din buzunar câte 300 de euro pe noapte. Un român spre exemplu povestește că a primit o ofertă de 4.000 de euro pentru 3 nopți, zece persoane. Asta în condițiile în care proprietarii locuiesc și ei acolo.

Oferta primită de un român pentru o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România

De asemenea, unii patroni de pensiuni nici măcar nu pun poze cu paturile, ori cu zona respectivă. Iar revoltător este faptul că salariile nu se schimbă deloc în luna decembrie, în ciuda faptului că prețurile explodează.

ADVERTISEMENT

„Ce naiba e cu prețurile astea??? 4000 euro o cabana pentru 10 persoane?????? PE 3 NOPTI??? Înțeleg că e revelionul, fraților, dar nu cresc salariile în decembrie. Dau 2000€ și pică cabana pe tine sau mai stai și cu proprietarii în casa???? Reveniți-vă!!!

Înțeleg că ați auzit că se fac bani, dar nu poți să-ți lași casa cu toate cele în ea cu niște paturi vai și amar și să pui un preț de te doare mintea. Postează oamenii anunțuri că își doresc cabana cu nr x de locuri și unii postează o poză cu cabana din față. Nu scrie preț, nu sunt poze cu paturi, NIMIC. Nici măcar județul. “Oferta de revelion” 1500 lei de persoana???”, este postarea unui participant anonim publicată pe grupul de Facebook Revelion și Crăciun 2024.

ADVERTISEMENT

Iar comentariile au început să curgă. Nu puțini sunt cei care s-au declarat șocați de cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România. Alte persoane în schimb au venit cu sfaturi utile.

Unii internauți spun că sejurul pentru Revelion trebuie rezervat din timp. Doar așa pot fi obținute tarife accesibile, iar turistul are de unde alege. Alții în schimb au dezvăluit că au fost victimele unei țepe.

”Eventual rezervi aceeași cabana cu anul anterior, sa fii sigur. Pai și noi am cautat din mai și am dat de o țeapă. Ne-a ținut omul pana în septembrie până ne-am dat noi seama că e țeapă. Oricum prețurile sunt foarte mari și avansurile din nou foarte mari”, scrie un alt membru din grup.

8.000 de euro pentru trei zile de cazare

De ce a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România cât vacanța pe câteva zile în Grecia? Se pare că de vină ar fi scumpirile din ultima perioadă. Unii proprietari spun că energia electrică e mai costisitoare.

De asemenea, mâna de lucru, dar și mâncarea, au devenit mai scumpe. Iar acest lucru se reflectă în final, la prețul pe care un turist îl plătește într-o noapte de cazare. Românul care a făcut postarea însă, pare să fie mai ”norocos”.

Alte persoane spun că au primit oferte de 8.000 de euro pentru aceeași perioadă, fără mâncare. Alții în schimb au susținut că sumele de bani pentru cazare sunt suficiente pentru achiziția unei cabane.

Am avut o oferta în Maramureș în care prețul pe 3 nopți era 95000 lei (ciubăr inclus, mic dejun și masa festiva în noaptea revelionului) Pai e super ok, dar sau dau 95000 doar pe cazare iartă ma pe mine NU! …

Doar ca idee, cazarea respectiva nu este închiriată nici astăzi!”, ”Ești norocos la 4000 euro, eu am primit oferte de 8000 euro fără nimic inclus…doar cazarea”, au fost alte două comentarii.

ADVERTISEMENT
Tags: