Life

Destinația deosebită din România pe care turiștii o evită. Deși zona este frumoasă, puțini oameni o vizitează

Destinația deosebită din România pe care turiștii preferă să o evite. Au venit foarte puțini aici deci vorbim de o zonă frumoasă.
24.08.2023 | 07:16
Destinatia deosebita din Romania pe care turistii o evita Desi zona este frumoasa putini oameni o viziteaza
Destinația deosebită din România pe care turiștii o evită. Foto Captură Youtube / Radusy’s
ADVERTISEMENT

Destinația deosebită din România pe care turiștii o evită. Sunt puțini oameni care o vizitează deși este o zonă foarte frumoasă.

Destinația deosebită din România pe care turiștii o evită

Județul Buzău, cu atracțiile sale, este evitat de turiști. Deși aici se găsesc Vulcanii Noroioși, stațiunea Sărata Monteoru, Așezările Rupestre și Muzeul Chihlimbarului de la Colți, oamenii preferă alte locuri.

ADVERTISEMENT

Statisticile arată că destinația pe care turiștii o evită este pe locul 33 într-un top al țării noastre cu cele mai vizitate locuri.

Deși peisajele sunt de vis și oamenii chiar au ce vedea, preferă să meargă în destinațiile precum Prahova sau Constanța.

ADVERTISEMENT

Conform datelor de la Institutul Național de Statistică, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023, au fost în Buzău 69.425 de turiști. Cifra așază Buzăul pe locul 33 din 42.

Autoritățile locale dau vina pe lipsa infrastructurii pentru numărul mic de turiști. Speranța lor este că autostrada A7 care ar urma să traziteze județul va aduce schimbarea.

ADVERTISEMENT

Ce se poate vizita în județul Buzău

Vulcanii Noroioși din Buzău reprezintă o atracție naturală unică și fascinantă, cunoscută pentru fenomenul său geologic spectaculos.

Această zonă este situată în apropierea localității Berca din județul Buzău și este una dintre cele mai interesante destinații turistice din zonă.

ADVERTISEMENT

Aceste formațiuni sunt denumite “vulcani noroioși” datorită aspectului lor, deși nu sunt vulcani adevărați. Fenomenul se datorează gazelor care se eliberează din straturile subterane de rocă și interacționează cu argila și apele de suprafață, creând aceste forme spectaculare.

Așezările rupestre din Buzău reprezintă o serie de mici comunități săpate în stâncă, unele cu destinație religioasă, altele pentru locuințe sau ascunzători, care datează de sute de ani și sunt situate în zona Munților Buzăului și Cheilor Buzăului.

Și Muzeul Chihlimbarului de la Colți este un obiectiv turistic demn de vizitat. De altfel, președintele Consiliului Județean se miră de numărul mare de turiști pentru un mic sat cu 800 de suflete.

”Este fantastic faptul că un sat cu 800 de locuitori, cum este Colți, a atras în această vară un număr de peste 16.000 de turiști.

Oamenii au venit, au văzut așezările rupestre, au vizitat muzeul”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT