Life

Locul pe care turiștii îl evită cu orice preț, deși destinația de vacanță are nisip roz și peisaje de vis. Care este motivul

Există un loc pe care turiștii îl evită cu orice preț. Deși destinația de vacanță are peisaje de vis, se pare că acolo există niște reguli mult prea stricte.
22.06.2023 | 08:30
Locul pe care turistii il evita cu orice pret desi destinatia de vacanta are nisip roz si peisaje de vis Care este motivul
Locul pe care turiștii îl evită cu orice preț. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un loc pe care turiștii îl evită? Deși este o destinație de vacanță perfectă cu nisip roz și peisaje de vis, din cauza regulilor stricte, cei mai mulți aleg să o treacă cu vederea. Să aflăm deci despre ce este vorba, dar și unde se află locul.

Locul pe care turiștii îl evită cu orice preț

Dacă plănuiești o vacanță, poți să iei în calcul și acest loc. Este unul apreciat și cunoscut în Europa, doar că din păcate nu poate fi atins. Vorbim despre o plajă cu un nisip roz, iar persoanele care ajung acolo pot ajunge să plătească o amendă generoasă.

ADVERTISEMENT

Locul se află în Italia, mai exact în Sardinia. Plaja cu nisip fin și roz este apreciată de turiști, dar din păcate nu poate fi atinsă. Autoritățile au decis să interzică accesul pe plajă. Iar cine încalcă regula, ajunge să fie amendat cu până la 500 de euro.

Mai mult de atât, turiștii nu au voie nici să ia nisip de pe plajă ca amintire. Cine face acest gest ajunge să plătească o amendă și mai mare de atât. De ce s-a luat o astfel de decizie și de ce turiștii evită acum acest loc de vis?

ADVERTISEMENT

Plaja Spiaggia Rosa din Sardinia a ajuns în punctul în care era suprapopulată. Tocmai din acest motiv, conservarea ei în condiții optime nu mai era posibilă. Autoritățile au decis deci, că singura soluție pentru a o păstra este interdicția pusă.

Amenzi de până la 3.000 de euro pentru cei care încalcă regulile

Astfel, turiștii care ajung pe plajă și calcă pe nisip sunt amendați cu 500 de euro, iar cei care sunt prinși cu nisip de pe plajă la ei primesc o amendă de 3.000 de euro. Trebuie menționat însă că tentația e una cât se poate de mare.

ADVERTISEMENT

Plaja Spiagga Rosa este extrem de apreciată în Europa. Nisipul ei fin, calitatea acestuia, dar și culoarea roz atrage numeroase persoane. După decizia luată de autorități însă, turiștii preferă să evite acest loc din Europa.

Autoritățile sunt conștiente că numărul turiștilor va scădea, însă pentru ele este mai presus conservarea acestei plaje. Și lucrurile nu se opresc doar la Sardinia. Conform presei internaționale și alte plaje din Italia ar urma să ajungă în aceeași postură.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se dorește extinderea interdicțiilor, astfel încât anumite plaje să poată să fie conservate. Drept urmare, turiștii ar fi bine să verifice bine anumite zone dacă vor o vacanță de vis, pentru a știi dacă au sau nu acces la plajă.

ADVERTISEMENT
Tags: