Life

Destinația din Europa în care mai toți localnicii înțeleg limba română. Nu este departe de România și mulți au început să-și facă vacanțele acolo

Locația din Europa unde oamenii pricep bine limba română. E aproape de țara noastră și deja e foarte căutată de turiști.
26.06.2023 | 19:06
Destinatia din Europa in care mai toti localnicii inteleg limba romana Nu este departe de Romania si multi au inceput sasi faca vacantele acolo
Locația din Europa unde oamenii pricep bine limba română. E aproape de țara noastră și deja e foarte căutată de turiști. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Destinația din Europa în care mai toți locuitorii înțeleg limba română. Nu este departe de România și mulți au început să-și facă vacanțele acolo. Este un oraș pitoresc care îmbină tradiționalul cu frumusețea peisajului înconjurător.

Locația din Europa unde oamenii pricep bine limba română. E aproape de țara noastră și deja e foarte căutată de turiști

Metsovo este locația din Europa unde oamenii pricep foarte bine limba română. Localitatea grecească din regiunea Epir este construită într-un amfiteatru pe dealul Munților Pindului. Turiștii români simt că sunt mai aproape de casă.

ADVERTISEMENT

Potrivit hailaplimbare.ro, în această regiune există o comunitate importantă de aromâni. Acesta este motivul pentru care poți auzi la fiecare pas cuvinte din graiul românesc. Experiența este una de-a dreptul inedită.

„S-a luminat la față și mi-a zis răspicat. «România? Fratele meu! Ce faci?». Și a început să ne zică într-un flux rapid de cuvinte românești și aromânești sau poate grecești ce putem să cumpărăm noi din prăvălia lui.

ADVERTISEMENT

Noi eram extrem de mirați că îl înțelegem aproape perfect. Oau… Cred că se citea mirarea pe fețele noastre…”, a mărturisit o turistă care a vizitat satul grecesc, mai arată sursa citată anterior.

Are un peisaj muntos care surprinde turiștii cu culorile sale spectaculoase și imaginile unice. Regiunea este construită la 1.200 metri altitudine într-un decor verde care impresionează privirile. E aproape de țara noastră și deja e foarte căutată de turiști.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani creșterea turistică a devenit tot mai mare. Cu toate acestea zona nu și-a pierdut caracterul tradițional în ciuda faptului că foarte multe persoane ajung aici. Pe străzile sale și pe băncile din parcurile umbroase pot fi văzuți localnici care poartă haine tradiționale.

Metsovo, satul grecesc asemănat cu Elveția

Metsovo este o destinație grecească asemănată tot mai des cu Elveția datorită munților, naturii și caselor construite din piatră și lemn. Localitatea se află foarte aproape de granița cu Albania și este remarcabilă din multe puncte de vedere.

ADVERTISEMENT

În plus, turiștii români se pot bucura de produse locale, vinuri gustoase și numeroase galerii de artă. De asemenea, oamenii pot vizita multe magazine de suveniruri, brutării și pot cumpăra alimente tradiționale sau meșteșugărești.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din...
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: Visele au devenit mai mari!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
Android, luat în vizor de hackeri. Pericolul mare pentru telefoane
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”