News

Stațiunea care e peste toate insulele din Grecia. E de două ori mai ieftin și ajungi mult mai repede. Românii au început deja să-și cumpere case

Popasul turistic care depășește insulele grecești. E de două ori mai accesibil, drumul e lejer și românii încep să se mute acolo.
25.06.2023 | 10:00
Statiunea care e peste toate insulele din Grecia E de doua ori mai ieftin si ajungi mult mai repede Romanii au inceput deja sasi cumpere case
Popasul turistic care depășește insulele grecești. E de două ori mai accesibil, drumul e lejer și românii încep să se mute acolo. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Stațiunea care e peste toate insulele din Grecia. E de două ori mai ieftin și ajungi mult mai repede. Românii au început deja să-și cumpere case. Are numeroase obiective turistice și este locul perfect de imortalizat în imagini.

Popasul turistic care depășește insulele grecești. E de două ori mai accesibil, drumul e lejer și românii încep să se mute acolo

Popasul turistic care depășește insulele grecești se află în sud-vestul Macedoniei, pe malul unui lac de la care a primit și numele. Ohrid este o destinație de două ori mai accesibilă decât altele grecești, drumul e lejer și românii încep să se mute acolo.

ADVERTISEMENT

Supranumit Ierusalimul macedonean datorită celor 365 de biserici, pentru fiecare zi din an, locul este de-a dreptul spectaculos. Pare desprins dintr-un tablou, fiind una dintre cele mai vechi așezări de pe continentul european.

A fost menționat pentru prima oară în anul 353 î. Hr. Numele orașului vine de la sintagma Vo Hrid care înseamnă pe deal. Stațiunea are un aer mediteranean, în special în zona portului unde turiștii pot servi cea mai delicioasă mâncare la taverne.

ADVERTISEMENT

Printre obiectivele turistice care trebuie neapărat văzute în Ohrid se numără Biserica Sfintei Sofia, unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură din Evul Mediu, bazarul vechi unde se găsesc produse din lut și tradiționale sau teatrul antic în aer liber.

De asemenea, turiștii care ajung aici pot vizita Cetatea Samoil ridicată în jurul anului 476 și renovată în 2003. Are 18 turnuri de apărare şi 4 porţi. Totodată, oamenii pot sta pe malul lacului pe plajele amenajate cu șezlonguri.

ADVERTISEMENT

Ohrid și principalul obiectiv turistic din oraș

Principalul obiectiv turistic din orașul Ohrid este lacul cu același nume. Pelicula de apă are o suprafață de 358 de kilometri pătrați și se află la granița dintre Macedonia și Albania. Întinderea de apă face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1979.

În adâncurile lacului trăiesc peste 200 de specii de pești, unele dintre ele găsindu-se numai în această zonă. Potrivit oamenilor de știință, lacul a supraviețuit erei glaciare și are o vechime de peste 3 milioane de ani.

ADVERTISEMENT

Stațiunea nu duce lipsă de turiști, care ajung aici din luna mai până în octombrie. Ohrid are oferte generoase la cazări care sunt de două ori mai ieftine decât în insulele cunoscute din Grecia. Locațiile sunt foarte cochete.

Ohrid, stațiunea care luptă cu Grecia în 2023

Descoperă stațiunea Ohrid, destinația de vacanță care se remarcă peste toate insulele din Grecia. Beneficiezi de reduceri de preț și accesibilitate sporită, ajungând mult mai repede la destinație. Românii au început deja să-și cumpere case în această stațiune, profitând de oportunitățile imobiliare.

Cumpărăturile inteligente în domeniul imobiliar devin o realitate într-un loc care oferă case de vacanță deosebite. Ohrid devine un trend de popularitate, cu plaje și relaxare, dar și cu o bogată cultură și istorie. Aici găsești opțiuni de cazare diversificate și servicii turistice de calitate. Descoperă de ce Ohrid este recomandat de turiști și fii parte din această experiență unică de vacanță. Este evident însă că e nevoie și de bani frumoși. O casă în această zonă poate să coste și 100 de mii de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: