News

Destinația preferată a românilor de Revelion, în plină pandemie. „Prețurile pornesc de la 2.500 de lei de persoană”

04.10.2020 | 18:30
Destinația preferată a românilor de Revelion, în plină pandemie. „Prețurile pornesc de la 2.500 de lei de persoană”
Emisiuni speciale de Revelion la posturile TV/ Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 îi determină pe oameni să își schimbe modul de a gândi vacanțele, cu toate că iarna oferă foarte multe alternative interesante turiștilor.

Cu Revelionul la câteva luni distanță, oamenii optează pentru cabane izolate, dar cu dotări moderne.

Costul unei pensiuni închiriate timp de 5 zile costă între 8000 și 20.000 de lei, însă mulți par dispuți să facă acest efort financiar, mai ales în vreme de pandemie.

ADVERTISEMENT

Cabanele izolate de Revelion, cea mai căutată variantă

Numărul românilor care au plecat în vacanță în străinătate a scăzut cu 73% față de august 2019, în luna august 2020.

Conform Mediafax, agențiile de turism s-au adaptat, la rândul lor, și au pregătit o ofertă în care predomină cabanele izolate.

ADVERTISEMENT

Cristi Costea, proprietarul unei firme de distribuție din Craiova, e pregătit deja să-și petreacă vacanța pe Valea Prahovei. A închiriat o pensiune cu spațiu de agrement, spa și loc de joacă pentru copii, petru care a plătit 10.000 de lei.

Cel mai important, remarcă Costea, distracția va fi făcută la siguranță când va trece în noul an alături de familie și prieteni.

ADVERTISEMENT

„Suntem patru familii cu copii mici și, dacă în perioada aceasta de sărbători ne căutam vacanță într-o zonă ceva mai caldă, un pic exotică, poate în Tenerife sau Dubai, datorită grijii ăsteia legate de pandemie, am ales o vilă, la noi în Valea Prahovei”, a explicat Cristi.

Potrivit sursei citate, Bulgaria și Turcia sunt singurele destinații turistice unde românii ar putea merge de sărbători, fără a lua în considerare stațiunile din țara noastră.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în Băile Felix, cunoscută pentru piscinele interioare și pentru zonele de spa destul de dezvoltate, prețurile pornesc de la aproximativ 2.500 de lei de persoană. Poiana Brașov, acolo prețurile sunt mai mari, pornesc de la 3.000 de persoană”, precizează Marica Bogdan, agent de turism, conform Mediafax.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri