News

Destinația preferată a românilor de Revelion, în plină pandemie. „Prețurile pornesc de la 2.500 de lei de persoană”

04.10.2020 | 18:30
Destinatia preferata a romanilor de Revelion in plina pandemie Preturile pornesc de la 2500 de lei de persoana
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 îi determină pe oameni să își schimbe modul de a gândi vacanțele, cu toate că iarna oferă foarte multe alternative interesante turiștilor.

Cu Revelionul la câteva luni distanță, oamenii optează pentru cabane izolate, dar cu dotări moderne.

ADVERTISEMENT

Costul unei pensiuni închiriate timp de 5 zile costă între 8000 și 20.000 de lei, însă mulți par dispuți să facă acest efort financiar, mai ales în vreme de pandemie.

Cabanele izolate de Revelion, cea mai căutată variantă

Numărul românilor care au plecat în vacanță în străinătate a scăzut cu 73% față de august 2019, în luna august 2020.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, agențiile de turism s-au adaptat, la rândul lor, și au pregătit o ofertă în care predomină cabanele izolate.

Cristi Costea, proprietarul unei firme de distribuție din Craiova, e pregătit deja să-și petreacă vacanța pe Valea Prahovei. A închiriat o pensiune cu spațiu de agrement, spa și loc de joacă pentru copii, petru care a plătit 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Cel mai important, remarcă Costea, distracția va fi făcută la siguranță când va trece în noul an alături de familie și prieteni.

„Suntem patru familii cu copii mici și, dacă în perioada aceasta de sărbători ne căutam vacanță într-o zonă ceva mai caldă, un pic exotică, poate în Tenerife sau Dubai, datorită grijii ăsteia legate de pandemie, am ales o vilă, la noi în Valea Prahovei”, a explicat Cristi.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Bulgaria și Turcia sunt singurele destinații turistice unde românii ar putea merge de sărbători, fără a lua în considerare stațiunile din țara noastră.

De exemplu, în Băile Felix, cunoscută pentru piscinele interioare și pentru zonele de spa destul de dezvoltate, prețurile pornesc de la aproximativ 2.500 de lei de persoană. Poiana Brașov, acolo prețurile sunt mai mari, pornesc de la 3.000 de persoană”, precizează Marica Bogdan, agent de turism, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT