News

Destinațiile de Revelion pe care românii le-au rezervat încă din primăvară. Gradul de ocupare este de peste 90%

Zonele unde românii și-au rezervat petrecerea de Revelion încă din primăvară. Satele tradiționale din Maramureș și Bucovina, la mare căutare
19.11.2023 | 22:46
Destinatiile de Revelion pe care romanii leau rezervat inca din primavara Gradul de ocupare este de peste 90
Numărul turiştilor care au făcut rezervări în ţara noastă a crescut considerabil faţă de alți ani / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La sfârșit de an, unele din cele mai căutate destinații pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă se află în Maramureș și în Bucovina. La mare căutare sunt și satele din Transilvania sau zonele din Valea Prahovei. Zăpadă să fie, deși nimeni nu garantează. În rest, pensiunile și hotelurile spun că sunt pregătite pentru oaspeți.

Maramureș, 90% din pensiuni sunt ocupate

În Maramureș, gazdele au făcut deja meniul pentru Revelion. Administratorii de pensiuni apreciază că gradul de ocupare se apropie de 90%. „Eu cred că aproape 90% dintre pensiuni sunt ocupate. În pachetul de Revelion le oferim turiştilor două mase festive. Plimbat cu sania, sperăm să avem zăpadă, seară muzicală, costume populare ca să se îmbrace la biserică”, a declarat Viorica Hotea, administratorul unei pensiuni, scrie Observator.

ADVERTISEMENT

Și reprezentanții hotelurilor sunt de părere că în acest an zonele turistice din Maramureș se află la mai mare căutare ca oricând. Potrivit sursei citate, satul Breb este cea mai căutată destinație de vacanță din Maramureș. Aici, prețurile pentru patru nopți (două persoane) ajung și la 4.000 de lei.

„Prețul pachetului turistic de Revelion costă între 1.200 şi 1.500 de lei de persoană. Include cazarea pentru trei nopți, masă festivă de Revelion, seară cu ceterași, dar și ședințe foto în costum popular”.

ADVERTISEMENT

„Prețul pachetelor turtitice a avut a avut o uşoară creştere în acest an, dar cu toate acestea numărul turiştilor care a făcut rezervări în ţara noastă a crescut considerabil faţă de anii trecuţi”, a declarat Cristian Burtan, reprezentant al unei agenții de turism.

Rezervări în Bucovina încă din primăvară

Alături de Maramureș, Bucovina este și ea la mare căutare de Crăciun și Revelion. Aici, pachetele turistice de sărbători costă și 4.000 de lei pentru patru nopți. Și în Bucovina, pensiunile și hotelurile sunt rezervate în propirție de 95%.

ADVERTISEMENT

„Îi întâmpinăm cu poale-n brâu, cu afinată, cu  preperate tradiţionale care se taie înainte de Revelion şi pt masa festivă cu preperate mai festive, reinterpretate. Avem raţa nelipsită, peşte, somon, muşchiuleţ de vită”, spune bucătarul Mia Ungureanu.  De altfel, românii au făcut rezervări pentru zonele din Bucovina chiar din primăvară.

„Dacă nu îi convingem cu o mâncare tradiţională, cu o sărmăluţă, la proţap, toată lumea este extaziată, după ce îl mai gustă, nu mai zic. Avem şi un mic centru spa pentru cine se plictiseşte şi vrea un moment de relaxare”, spune administratorul Alin Gemănar.

ADVERTISEMENT

„În topul preferintelor romanilor sunt Maramureşul (23,8%) , urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%)”, potrivit sursei.

„În spatiile de cazare de 3 stele, pentru 3 nopţi cei care aleg staţiunea Buşteni trebuie să scoată din buzunare 5200 de lei”.  „La hotelurile de 4 stele din Mamaia preţurile pornesc de la 2.700 de lei camera dublă, cu mesele incluse şi pot ajunge până la 6.000 de lei cu facilităţi la spa, masaje şi alte surprise”.

 

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie