Life

Începe programul ”Litoralul pentru toți”. Cât costă cea mai ieftină cazare la mare. Reducerile sunt de până la 70%

Se dă startul programului ”Litoralul pentru toți”. Ce preț va avea cea mai ieftină cazare la mare. S-au anunțat reduceri cu până la 70%.
01.09.2023 | 01:09
Incepe programul Litoralul pentru toti Cat costa cea mai ieftina cazare la mare Reducerile sunt de pana la 70
Cât durează programul ”Litoralul pentru toți?” Sursa foto: Mera Hotels
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru cei care nu au apucat încă să meargă la mare în acest an. Se ieftinesc semnificativ cazările la pensiuni și hoteluri, chiar cu până la 70%, de la 1 septembrie. Totul se datorează programului anual ”Litoralul pentru toți”.

Prețuri mai mici la mare pentru cazări, de la 1 septembrie

De la 1 septembrie situația prețurilor se schimbă pe litoral. Acestea se micșorează, ceea ce înseamnă că turiștii au ocazia să achite o cazare la o pensiune sau la un hotel la un cost avantajos. De asemenea, vor scoate mai puțini bani din portofel și pentru meniurile din restaurante.

ADVERTISEMENT

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este cea care răspunde de programul ”Litoralul pentru toți”, ajuns în 2023 la ediția cu numărul 42 prin intermediul căruia prețul unei cazări pornește de la suma de 35 de lei per noapte, de persoană.

Pachetul cel mai ieftin se poate lua la un hotel de două stele, din stațiunea Eforie Nord, cu condiția achiziționării unui sejur de minim cinci nopți. De altfel, în program se găsesc și hoteluri de trei sau patru stele, dar tot la costuri mai reduse. Lista tuturor se află pe site-ul oficial al FPTR.

ADVERTISEMENT

”Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediția de toamnă a programului “Litoralul pentru toți”, prin care românii se pot caza în hotelurile si pensiunile  clasificate din stațiunile de la Marea Neagră cu prețuri începând de la 35 de lei pe noapte.

Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparație cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program pastrand tarifele de anul trecut”,  a transmis FPTR într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Când se încheie programul ”Litoralul pentru toți”

Până la finalul lunii septembrie va dura acest program, în care s-au înscris, deja, 51 de hoteluri din stațiunile de la mare. Acestea pun la dispoziția turiștilor care le vor trece pragul un număr de 5.000 de locuri de cazare, per noapte. Însă, se așteaptă ca numărul unităților de cazare să se majoreze.

” (…) Pana la inceperea efectiva a programului, pe 1 septembrie, estimam ca peste 100 de unitati vor intra in acest program, astfel incat peste 40.000 de turisti ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral in luna septembrie. Locurile vor fi vândute direct de hoteluri dar si prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor”, au mai transmis reprezentanții FPTR.

ADVERTISEMENT

Președintele FPTR , Dragoș Răducan, se așteaptă ca luna septembrie să fie una aglomerată pe litoralul Mării Negre, în continuare, datorită ieftinirilor. “Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc (…) ”, a transmis Dragoș Răducan, liderul FTPR.

ADVERTISEMENT