News

Detalii despre tragedia din Spania, unde un român și-a otrăvit fiicele. Bărbatul avea ordin de restricție, dar mama n-a vrut să le separe de tatăl lor

Ies la iveală informații șocante despre românul care și-a ucis copiii cu otravă. Se pare că mama nu a vrut să le țină pe fetițe departe de tată
19.03.2024 | 14:45
Detalii despre tragedia din Spania unde un roman sia otravit fiicele Barbatul avea ordin de restrictie dar mama na vrut sa le separe de tatal lor
ADVERTISEMENT

Investigația autorităților din Spania scoate la iveală detalii șocante despre tragedia petrecută într-o fermă izolată din municipiul Alboloduy, un district al orașului Gérgal (Almería), unde două fetițe, în vârstă de doi și patru ani, au fost găsite moarte, alături de tatăl lor.

Românul care și-a otrăvit fiicele avea ordin de restricție

Conform surselor din cadrul anchetei citate de publicația El Pais, evenimentele au avut loc duminică seara, într-o zonă izolată, situată la câțiva kilometri distanță de orice altă locuință sau așezare locuită.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă investigația este în curs, în așteptarea rezultatelor autopsiei efectuate la Institutul de Medicină Legală din Almería, anchetatorii bănuiesc că bărbatul și-a otrăvit fiicele înainte de a-și pune capăt propriilor sale zile.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, avea un ordin de restricție valabil timp de doi ani împotriva fostei sale partenere, Alina, în vârstă de 23 de ani și mama fetițelor. Următorul termen în procesul de custodie, în care bărbatul era acuzat de violență, era programat pentru 10 aprilie. Custodia era în mâinile mamei, iar ambii părinți aveau drepturi parentale.

ADVERTISEMENT

Potrivit relatărilor publicate, duminică după-amiază, Alina s-a îngrijorat când fostul său soț nu a adus fetițele. A încercat să-l sune, dar fără succes. La sfatul cumnatului ei, au mers împreună să-l caute.

Cum au fost descoperite fetițele de mama lor

Când au ajuns la ușa fermei, au auzit telefonul sunând înăuntru. Fiind nesiguri de situație, au intrat și au găsit fetele decedate și tatăl într-o stare gravă. Au sunat la ambulanță în jurul orei 22:30, însă medicii nu au reușit să-l salveze pe bărbat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de origine română avea un ordin de restricție emis cu doi ani în urmă, care îi interzicea să se apropie la mai puțin de 500 de metri de fosta sa parteneră și locuință, precum și să comunice cu aceasta, iar niciunul nu a putut lua copiii de pe teritoriul spaniol.

Aceeași sursă spune că cei doi au locuit împreună până acum câțiva ani, însă s-au despărțit din cauza episoadelor repetate de violență domestică, ea mutându-se să locuiască în Abla (Almería), unde a lucrat într-un bar.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au declarat doliu pentru trei zile

Primarul din Abla, Francisco Javier Sánchez, a explicat că fetele vor fi înmormântate în orașul în care locuiau conform dorinței mamei lor, care a rămas în urma celor întâmplate.

Abla a declarat trei zile de doliu pentru pierderea fetelor. Cea mai mare dintre ele era deja elevă la școala publică Joaquín Tena Sicilia din oraș.

Conform informațiilor de la Tribunalul Superior de Justiție din Andaluzia, românca a depus o plângere la Tribunalul pentru Violentă în Familie nr. 1 din Almería, acuzându-și fostul partener de abuz și amenințări.

Procesul trebuia să aibă loc pe 10 aprilie, iar între timp instanța a emis un ordin de restricție împotriva românului, care îi interzicea să se apropie la mai puțin de 500 de metri de fosta sa parteneră și a dispus și purtarea unei brățări de monitorizare pentru a evita contactul.

 

ADVERTISEMENT