News

Răsturnare de situație în cazul bătrânei de 83 de ani acuzată că și-ar fi otrăvit familia cu mercur: ”Cred că mai sunt o grămadă de morți”

O bătrână de 83 de ani, din Ilfov, este acuzată de ginerele, nepotul și fiica ei că i-a otrăvit cu mercur. Mai nou, s-a aflat că și soțul femeii a dispărut în condiții misterioase.
21.12.2023 | 09:28
Rasturnare de situatie in cazul batranei de 83 de ani acuzata ca siar fi otravit familia cu mercur Cred ca mai sunt o gramada de morti
Polițiștii au găsit recipiente cu substanțe care par a fi mercur, la domiciuliul bătrânei / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Apar informații noi referitoare la cazul femeii acuzate că și-a otrăvit familia cu mercur. După ce polițiștii au găsit, în locuința bătrânei, mai multe recipiente cu o substanță care are aspect de mercur, ginerele lansează noi acuzații.

Bărbatul otrăvit e convins că soacra și-a omorât și bărbatul

Acesta crede că soacra lui are pe conștiință mai multe morți, inclusiv a propriului soț, care s-a îmbolnăvit subit și a murit, în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

”Cred că mai sunt o grămadă morţi, o grămadă-s nenorociţi. Inclusiv tatăl fetiţei ăsteia (soţia lui – n.r.) a dispărut din viaţă pur şi simplu. Pur şi simplu a lăsat-o la 14 ani singură… că dacă nu eram cumva să stau acolo, că am fost prieten cu frate-su de mic. Și-a otrăvit pur şi simplu propriul copil”, a declarat bărbatul, potrivit Observator.

Femeia e bănuită de ritualuri satanice

Cazul a debutat în urmă cu câteva zile, când o familie din Ilfov a ajuns la spital, după ce au acuzat stări specifice unei intoxicații cu mercur.

ADVERTISEMENT

Cei doi soți și copilul lor de 18 ani se află în afara oricărui pericol. Ei locuiau în aceeași casă cu soacra, acuzată că le otrăvea mâncarea. Inclusiv câinii familiei ar fi fost intoxicați cu mercur.

Bărbatul otrăvit susține că femeia obișnuia să organizeze ritualuri satanice. El spune că a găsit lumânări și recipiente cu mercur, alături de fotografii cu membrii familiei.

ADVERTISEMENT

Femeia de 83 de ani nu mai are voie să se apropie de membrii familiei, iar în prezent este internată la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca.

Ea este acuzată de violență în familie, iar dacă se dovedește că are discernământ, ar putea primi o schimbare a încadrării juridice, în tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Intoxicația cu mercur poate fi mortală

Intoxicația cu mercur este o afecțiune gravă cauzată de expunerea excesivă la mercur, un metal toxic. Există mai multe forme de mercur, iar simptomele și gravitatea intoxicației pot varia în funcție de forma de mercur și de calea de expunere.

Printre cele mai obișnuite căi de expunere se numără: inhalarea (mai ales în medii industriale), ingestie (prin consumul de alimente sau apă contaminate) sau prin absorbție cutanată.

ADVERTISEMENT