Sport

Detalii din culisele audierilor Simonei Halep la TAS! Cum încearcă ITIA să păstreze supendarea de 4 ani. Exclusiv

Simona Halep continuă lupta pentru reducerea, sau chiar anularea, suspendării pentru dopaj. Tenismena este la Lausanne pentru audierile TAS.
07.02.2024 | 23:00
Detalii din culisele audierilor Simonei Halep la TAS Cum incearca ITIA sa pastreze supendarea de 4 ani Exclusiv
Simona Halep speră să obțină achitarea la TAS în urma suspendării pentru dopaj. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Simona Halep se află la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în perioada 7-9 februarie pentru a lua parte fizic la audierile în scandalul de dopaj în urma căruia românca a fost suspendată 4 ani din tenis. FANATIK are informații de ultim moment despre prima zi de audieri a tenismenei la TAS.

Prima zi a Simonei Halep la audițiile de la TAS

Fosta jucătoare de tenis a venit cu 20 de minute mai devreme la Tribunalul din Lausanne și a fost însoțită de fratele ei, Nicolae, dar și de alți trei avocați. Judecătorii care se ocupă de cazul Simonei Halep la TAS sunt Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Elveția). Despre cel din urmă, sursele TAS susțin că este o alegere mai mult în favoarea celor de la ITIA, decât un avantaj pentru Simona Halep.

ADVERTISEMENT

FANATIK are informații că, la audierile de astăzi, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a adus o armată de experți în medicina de laborator, care ,potrvit surselor, ar fi făcut ”o demonstrație științifică de excepție”.

Alături de tenismenă se află și francezul Jean-Claude Alvarez, expert în farmocologie şi toxicologie, în biologie și genetică, director al laboratorului de toxicologie CHU de Garches, cel care a susținut încă de la începutul scandalului că Simona Halep este nevinovată. FANATIK a aflat că prestația acestuia a fost considerată inferioară experților aduși la Lausanne să susțină suspendarea campioanei.

ADVERTISEMENT

Howard L. Jacobs este liderul echipei de apărare a Simonei Halep la TAS

Alături de sportiva româncă se află și avocatul Howard L. Jacobs, considerat unul dintre cei mai buni avocați în astfel de cazuri. Numele americanului a fost asociat și cu alte cazuri importante de dopaj din sport, precum cel al Mariei Sharapova sau al fostului boxer Lucian Bute.

Chiar dacă avocatul american se laudă că 75% dintre cei reprezentați de el la TAS și suspendați au primit pedepse reduse, sunt șanse mici ca Halep să poată obține o decizie favorabilă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep e făcută zob: “Mi-ar fi ruşine!”

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal a României, a atacat-o dur pe Simona Halep. Acesta consideră că dubla campioană de Grand Slam nu va fi achitată, ci maximum va beneficia de o pedeapsă redusă.

”Mai bine ar fi recunoscut, ‘da, am greşit!’. Aşa, oamenii, suporterii ei, ar fi înţeles că era vorba, într-adevăr, despre o greşeală şi atât. Continuând să susţină că a fost vina altora şi că nu s-a dopat, Simona le dă motive celor care s-ar putea întreba ‘oare a făcut aşa ceva doar acum?

ADVERTISEMENT

Nu cumva a procedat la fel pe tot parcursul carierei şi toate performanţele ei au fost realizate cu ajutorul dopingului?’. Mi-ar fi ruşine!, a declarat Pompiliu Popescu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT