News

Dezastru în Alexandria. O clădire cu 13 etaje s-a surpat, iar oamenii sunt sub dărâmături, în Egipt

Dezastru în Alexandria. O clădire cu 13 etaje s-a prăbușit. Cel puțin patru persoane sunt rănite, iar alți oameni se află sub dărâmături.
26.06.2023 | 21:58
Dezastru in Alexandria O cladire cu 13 etaje sa surpat iar oamenii sunt sub daramaturi in Egipt
Dezastru în Alexandria. O clădire cu 13 etaje s-a surpat. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Digi 24/ Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Dezastru în Alexandria. O clădire cu 13 etaje s-a surpat, iar în urma tragediei mai multe persoane ar fi sub dărâmături. Incidentul grav s-a produs, luni, 26 iunie, pe strada Khalil Hamada din zona Sidi Bishr, din Alexandria, Egipt.

Dezastru în Alexandria. O clădire cu 13 etaje s-a prăbușit

Din primele date oferite de autorități, cel puțin patru oameni ar fi răniți. Alte persoane se află sub dărâmături, însă deocamdată nu se cunoaște numărul acestora. Conform Daily News Egypt, se pare că în imobilul cu pricina s-ar afla turiști.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că vorbim de o clădire cu o suprafață mare, Ministerul egiptean al Sănătății transmite că numărul persoanelor rănite sau dispărute ar putea fi semnificativ. Echipele de intervenție acționează, la această oră, transmit autoritățile.

Sunt căutați oamenii prinși sub dărâmăturile proprietății. Guvernatorul orașului a declarat că imobilele aflate în zona clădirii respective nu au fost evacuate. De asemenea, locuitorii acestora se află încă în interior.

ADVERTISEMENT

Cercetările preliminare arată că dezastrul s-ar fi produs din cauza unei „despărțiri verticale” a structurii proprietății. Autoritățile au anunțat unitățile medicale din zonă să fie gata pentru primirea posibilelor victime.

Tragediile se țin lanț, în Egipt

Egiptul pare să fie o destinație din ce în ce mai nesigură pentru turiști, prin prisma tragediilor care se petrec o dată la câteva săptămâni. Un alt eveniment nefericit a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni în largul Mării Roșii.

ADVERTISEMENT

O ambarcațiune turistică, în care se aflau 29 de oameni care voiau să facă scufundări, a luat foc. În urma dezastrului, trei turiști britanici au fost dați dispăruți. Celelalte 26 de persoane au fost salvate, la timp, de echipajele de intervenție.

Înainte cu doar câteva zile, o altă tragedie a avut loc în zona plajei Dream Beach Hotel. Un turist din Rusia a fost mâncat de un rechin, chiar în fața oamenilor care erau la câțiva metri, pe țărmul mării. Alături de el se afla și o fată care a reușit să scape.

ADVERTISEMENT

“Fata a reușit să scape, dar a fost lovită. Este o scenă groaznică, rămășițele băiatului sunt încă acolo. Sunt înfiorat. Am văzut cum rechinul l-a devorat pe acest tânăr”, a declarat unul dintre turiștii care au asistat neputincioși la imaginile respective.

ADVERTISEMENT
Tags: