Fotbal international

Dezastru în Glasgow. Succesul lui Ianis Hagi și Rangers a condus la zeci de arestări. Foto

08.03.2021 | 21:28
Dezastru in Glasgow Succesul lui Ianis Hagi si Rangers a condus la zeci de arestari Foto
ADVERTISEMENT

Cu Ianis Hagi printre oamenii de bază, Rangers a reușit să câștige primul titlu în Scoția după o pauză de 10 ani. Fanii au sărbătorit în stradă, iar poliția a făcut nu mai puțin de 28 de arestări.

Suporterii trupei din Glasgow nu au mai ținut cont de nicio regulă de distanțare socială și au sărbătorit fără rețineri cel de-al 55-lea titlu din istoria legendarei echipe, pe care o pregătește în prezent Steven Gerrard.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Scoția, dar și opinia publică au fost scandalizate de modul iresponsabil în care „protestanții” au decis să celebreze succesul, fie el și unul atât de important pentru clubul lor.

Dezastru în Glasgow. 28 de arestări după succesul lui Ianis Hagi și Rangers

Cu 3-0 a câștigat Rangers sâmbătă, în fața lui St. Mirren, punând presiune pe rivala Celtic. Rivalii lui Ianis Hagi aveau doar varianta victoriei pentru a mai putea spera, din punct de vedere matematic, la cucerirea titlului în Scoția.

ADVERTISEMENT

Numai că Dundee United s-a dovedit a fi un adversar suficient de solid pentru a-i încurca pe alb-verzi, iar remiza albă de duminică a transformat-o pe Rangers în campioana Scoției pentru a 55-a oară în istoria clubului.

A fost un moment fabulos pentru fanii echipei de pe Ibrox, care au ieșit cu miile pe străzile din oraș. Entuziasmul lor nu a fost împărtășit de toți oamenii din capitala Scoției, nemulțumiți de atitudinea blândă pe care a avut-o poliția.

ADVERTISEMENT
Sărbătoare la Glasgow. Foto: Daily Mail
Sărbătoare la Glasgow. Foto: Daily Mail

Măsurile autorităților au fost considerate a fi mult prea relaxate pentru o situație în care fanii au încălcat cu nonșalanță regulile de distanțare impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Totuși, șeful poliției din Glasgow a anunțat un număr mare de arestări.

Mark Sutherland, citat de Daily Mail, a informat publicul că 27 de suporteri au fost arestați, în vrele ce șapte fani au primit amenzi. „Prioritatea a fost să asigurăm siguranță publicului. Au fost circumstanțe dificile pentru oamenii noștri. Au ieșit pe străzile din Glasgow zeci de fani, care au sărbătorit în zone diferite ale orașului”, au scris polițiștii într-un comunicat oficial emis astăzi.

ADVERTISEMENT
Sărbătoare la Glasgow. Foto: Daily Mail
Sărbătoare la Glasgow. Foto: Daily Mail

Și premierul Scoției a fost furios: „E nedrept pentru toată țara!”

Nu doar jurnaliștii și membrii societății civile au fost critici cu fanii lui Rangers și cu modul ales de polițiști pentru a interveni. Au apărut reacții de la cel mai înalt nivel, iar premierul Nicola Sturgeon a intervenit și ea.

„Îi felicit pe cei de la Rangers pentru titlul câștigat și pot admite că momentul acesta este unul grozav pentru fani. Dar adunarea în mulțimi atât de mari pune vieți în pericol și poate pune în pericol ieșirea din carantină pentru toată lumea. Dacă cei care s-au adunat au considerație pentru siguranța celorlalți și a întregii țări, atunci ei trebuie să meargă acasă. 

Sunt în asentimentul oamenilor furioși în legătură cu ceea ce are loc acum. Am făcut cu toții o grămadă de sacrificii în ultimul an. Să vezi acum un grup de oameni care îți pun în pericol întregul progres este un lucru frustrant și chiar rușinos.

Este nedrept pentru toată țara să vezi așa ceva, iar misiunea polițiștilor este oricum foarte complicată. Rangers, vă rog să le cereți suporterilor să meargă acasă”, a scris pe Twitter premierul Scoției.

 

 

ADVERTISEMENT