News

Dezastrul lăsat de o chiriașă din Bragadiru. Polițiștii au fost șocați când au intrat în apartamentul abandonat

O femeie din Bragadiru a lăsat dezastru în urma sa după ce a închiriat un apartament și a dispărut de mai bine de 7 zile, fără să-i pese de animalele lăsate în urmă.
12.03.2024 | 16:46
Dezastrul lasat de o chiriasa din Bragadiru Politistii au fost socati cand au intrat in apartamentul abandonat
Dezastrul lăsat de o chiriașă din Bragadiru. Polițiștii au fost șocați când au intrat în apartamentul abandonat
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Ilfov au deschis un dosar penal pentru cruzimi față de animale, după ce au primit un telefon din partea unor cetățeni care le explicau că într-un apartament din Bragadiru se întâmplă lucruri ciudate. Ajunși acolo, oamenii legii s-au crucit când au descoperit mai multe animale abandonate, în stare jalnică.

Dosar penal pentru femeia care a abandonat 9 câini și o pisică în condiții mizere

De fapt, întreg apartamentul arăta ca după război, iar vecinii spun că mirosul de acolo era insuportabil. Mai mult, în apartamentul închiriat de o oarecare femeie, care a dispărut de 7 zile, se auzea mereu gălăgie. Așadar, oamenii din acel bloc au sunat la 112 pentru că au considerat că ceva nu este în regulă.

ADVERTISEMENT

Au avut mare dreptate, iar acum femeia va trebui să răspundă în fața legii pentru faptele sale. Polițiștii au fost șocați să găsească în apartament 9 câini aflați în stare foarte proastă, în condițiile în care au fost abandonați acolo de mai bine de o săptămână. ”La data de 9 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat.

Acesta reclama un disconfort olfactiv, provenit din interiorul unui apartament, din Bragadiru, închiriat unei femei, de 48 de ani, care nu a mai fost vazută de aproximativ 7 zile. La faţa locului, poliţiştii au descoperit 9 exemplare canine (4 pui şi 5 adulţi) ce prezentau aspecte fenotipice, asemănătoare rasei Bichon, precum şi un exemplar felin, toate erau ţinute în condiţii insalubre.

ADVERTISEMENT

Animalele nu aveau asigurate condiţiile de bunăstare animală (apă, hrană, îngrijire medicală), fiind închise în apartament şi fără posibilitatea de a ieşi”, au transmis reprezentații IPJ Ilfov. Așadar, animalele au fost lăsate acolo fără hrană și apă, iar restul detaliilor pot fi doar imaginate.

Conform News.ro, pe fir a intrat inclusiv Poliția Animalelor Ilfov, care o vor cerceta penal pe ”stăpână” pentru săvârșirea infracțiunii de cruzimi față de animale. Oamenii legii spun că mizeria și mirosul din această locuință sunt imposibil de descris în cuvinte. Mai mult, pe lângă cei 9 câini în apartament își făcea veacul și o pisică.

ADVERTISEMENT

Poliția Animalelor a deschis dosar penal în cazul femeii din Bragadiru

Poliția Animalelor crede că femeia avea o crescătorie ilegală și ar fi înmulțit animalele pentru a le vinde pe internet. ”Vecinii au sunat la 112 pentru că nu mai suportau mirosul de pe scară şi gălăgia. Proprietarul a închiriat apartamentul unei doamne. Această doamnă, la momentul închirierii, avea doi câini. Când am intrat noi în apartament, cu poliţiştii şi criminaliştii, erau 9 câini, dintre care 4 pui de 6 săptămâni, şi o pisică.

Avem toate motivele să credem că vorbim şi de o înmulţire ilegală şi că puii urmau să fie vânduţi pe internet”, au arătat oamenii legii. Medicii veterinari au constatat, acum, că animalele sunt pline de purici, căpușe, că sunt rahitice și anemice. În aceste condiții rămâne de văzut câte suflete vor fi salvate.

ADVERTISEMENT

”Facem tot ce putem să le salvăm. Nici de data asta, nu am făcut nimic singuri. Asociaţia NobodyDogs Rescue a preluat animalele, iar Gabi Preda, un om dedicat salvării animalelor, ne-a ajutat efectiv la intervenţia din teren. Poliţia şi-a făcut exemplar treaba. Cercetările continuă, evident, pentru că s-a deschis dosar penal. Tragem un semnal de alarmă: În România, apetitul pentru bichoni e efectiv bolnăvicios”, este concluzia Poliției Animalelor Ilfov.

ADVERTISEMENT