News

Dezastrul lăsat în urmă de viiturile din ultimele ore. Zeci de culturi distruse, case inundate și animale ucise

Dezastrul lăsat în urmă de viituri este semnalat de către oamenii afectați de inundații. Zeci de gospodării sunt sub ape.
18.06.2023 | 11:51
Dezastrul lasat in urma de viiturile din ultimele ore Zeci de culturi distruse case inundate si animale ucise
Dezastrul lăsat în urmă de viituri. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/ Captura Gds.ro
ADVERTISEMENT

Dezastrul lăsat în urmă de viiturile produse în ultimele ore, în România, este semnalat de oamenii din localitățile afectate de inundațiile masive. Din păcate, se pare că vremea nu se va schimba prea curând.

Dezastrul lăsat în urmă de viituri. Inundații în mai multe localități

Furia naturii se dezlănțuie de câteva zile. Nici seara trecută, țara noastră nu a scăpat de ploile abundente și inundațiile produse în urma acestora. Mai multe localități au fost afectate.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe probleme au fost semnalate în județele Gorj, Mehedinți și Caraș Severin. Oamenii spun că le-au fost nimicite zeci de culturi. Apa le-a intrat în case, iar animalele din unele gospodării au fost ucise.

Zeci de familii sunt afectate de inundații mai multe localități din județul Gorj. Oamenii care locuiesc în comuna Turburea spun că le-a fost distrusă munca de-o viață. Noaptea trecută, pompierii au intervenit în trei sate: Spahii, Sipot și Poiana.

ADVERTISEMENT

Mai multe, două podețe au fost distruse. Apele au intrat și într-o biserică din comuna gorjeană, potrivit presei locale. Și locuitorii din Cârpeni s-au trezit cu gospodăriile inundate după ruperea de nori.

În județul Mehedinți au fost distruse zeci de culturi. Oamenii spun că nici animalele nu au scăpat de furia ploilor. „Aici am avut 40 de pui, mai am 9. A intrat apa, se vede cât a fost, de abia acestia au scăpat. Mi se rupe sufletul şi de grădină, că e inundat tot”, a transmis o localnică pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

În localitatea Șopotu Nou, din județul Caraș Severin, au avut loc alunecări de teren. Aproximativ 280 de oameni au rămas izolați în urma dezastrului lăsat în urmă de viiturile puternice.

Avertizările de vreme rea au fost prelungite

Între timp, meteorologii au actualizat avertizările de vreme ea. În vestul țării, aversele de vor domoli. Însă, ploile torențiale vor ajunge în jumătatea de est a României, conform ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

ADVERTISEMENT

Codul galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit până luni la ora 00:00. De asemenea, un cod portocaliu va intra în vigoare la ora 14:00, urmând să fie valabil până duminică, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT
Tags: