News

Video. Inundații în mai multe zone din țară. Două femei blocate într-o mașină au fost salvate de pompieri din mijlocul puhoaielor

Ploile abundente din ultimele ore au provocat inundații puternice în mai multe zone din țară. În Argeș, două femei au fost blocate într-o mașină luată de ape.
16.06.2023 | 11:51
Video Inundatii in mai multe zone din tara Doua femei blocate intro masina au fost salvate de pompieri din mijlocul puhoaielor
Inundații în sudul țării. Pompierii au intervenit pentru salvarea a două femei blocate într-o mașină, în Argeș. Sursa foto: argesulonline.ro / Apele Române / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele ore, mai multe inundații puternice au fost consemnate în zone extinse din sudul țării. Situație gravă în Argeș, acolo unde două femei au fost blocate într-o camionetă din cauza puhoaielor.

Inundații în sudul țării. Pompierii au intervenit pentru salvarea a două femei blocate într-o mașină, în Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru joi și vineri, mai multe alerte cod galben, portocaliu și roșu de ploi abundente. În paralel, hidrologii au anunțat și ei avertizări de inundații și viituri pentru mai multe cursuri de râuri.

ADVERTISEMENT

Aceste alerte s-au adeverit, iar puhoaiele au făcut ravagii în zone din sudul țării. Cea mai gravă situație a fost în județele Argeș și Dolj. Din datele ISU aflăm că mai multe gospodării și drumuri au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele ore, în sate din nordul județului Argeş.

Vineri dimineață, două femei, aflate într-o camionetă pe un drum din satul Valea Danului, au fost evacuate de pompieri din maşina luată de ape. ”Pentru evacuarea persoanelor s-a folosit un buldoexcavator de la un operator economic. Nu a fost nevoie de acordarea primului ajutor calificat”, a informat biroul de presă al ISU Argeş, citat de Argeșul Online.

ADVERTISEMENT

Probleme au fost şi în localitatea Corbeni. Aici, pompierii de la ISU Argeş au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, unde un beci, un adăpost de animale și o magazie au fost inundate.

Inundații în mai multe localități din Dolj

Probleme mari au creat ploile abundente și în județul Dolj. Mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, mai multe persoane fiind evacuate.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație este în Grecești și Sopot. În comuna Grecești, sat Grecești au fost inundate 20 de gospodării. În localitățile riverane Grecești, Busu, pârâul Raznic a ieșit din albie, inundând terenurile, precum și drumul DJ 606.

”La nivelul judeţului Dolj, în contextul instituirii avertizărilor privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase Cod portocaliu, respectiv Cod roşu, în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundaţii mai multe localităţi din partea de vest a judeţului.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea operativă a situaţiei, în comunele Greceşti (cu satele Busu, Gropanele, Busuleţ, Greceşti) şi Sopot (sat Sopot) au intervenit peste 55 de pompieri cu 6 autospeciale şi 7 motopompe, 17 jandarmi, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu”, informează vineri ISU Dolj.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din...
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de...
Apple și Google promit alerte de urmărire. Oricine se va putea feri de spionaj
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”