News

Video. Inundații în mai multe zone din țară. Două femei blocate într-o mașină au fost salvate de pompieri din mijlocul puhoaielor

Ploile abundente din ultimele ore au provocat inundații puternice în mai multe zone din țară. În Argeș, două femei au fost blocate într-o mașină luată de ape.
16.06.2023 | 11:51
Video Inundatii in mai multe zone din tara Doua femei blocate intro masina au fost salvate de pompieri din mijlocul puhoaielor
Inundații în sudul țării. Pompierii au intervenit pentru salvarea a două femei blocate într-o mașină, în Argeș. Sursa foto: argesulonline.ro / Apele Române / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele ore, mai multe inundații puternice au fost consemnate în zone extinse din sudul țării. Situație gravă în Argeș, acolo unde două femei au fost blocate într-o camionetă din cauza puhoaielor.

Inundații în sudul țării. Pompierii au intervenit pentru salvarea a două femei blocate într-o mașină, în Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru joi și vineri, mai multe alerte cod galben, portocaliu și roșu de ploi abundente. În paralel, hidrologii au anunțat și ei avertizări de inundații și viituri pentru mai multe cursuri de râuri.

ADVERTISEMENT

Aceste alerte s-au adeverit, iar puhoaiele au făcut ravagii în zone din sudul țării. Cea mai gravă situație a fost în județele Argeș și Dolj. Din datele ISU aflăm că mai multe gospodării și drumuri au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele ore, în sate din nordul județului Argeş.

Vineri dimineață, două femei, aflate într-o camionetă pe un drum din satul Valea Danului, au fost evacuate de pompieri din maşina luată de ape. ”Pentru evacuarea persoanelor s-a folosit un buldoexcavator de la un operator economic. Nu a fost nevoie de acordarea primului ajutor calificat”, a informat biroul de presă al ISU Argeş, citat de Argeșul Online.

ADVERTISEMENT

Probleme au fost şi în localitatea Corbeni. Aici, pompierii de la ISU Argeş au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, unde un beci, un adăpost de animale și o magazie au fost inundate.

Inundații în mai multe localități din Dolj

Probleme mari au creat ploile abundente și în județul Dolj. Mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, mai multe persoane fiind evacuate.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație este în Grecești și Sopot. În comuna Grecești, sat Grecești au fost inundate 20 de gospodării. În localitățile riverane Grecești, Busu, pârâul Raznic a ieșit din albie, inundând terenurile, precum și drumul DJ 606.

”La nivelul judeţului Dolj, în contextul instituirii avertizărilor privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase Cod portocaliu, respectiv Cod roşu, în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundaţii mai multe localităţi din partea de vest a judeţului.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea operativă a situaţiei, în comunele Greceşti (cu satele Busu, Gropanele, Busuleţ, Greceşti) şi Sopot (sat Sopot) au intervenit peste 55 de pompieri cu 6 autospeciale şi 7 motopompe, 17 jandarmi, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu”, informează vineri ISU Dolj.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!