Sport

Dezbatere despre soarta Rapidului. Cum au renăscut giuleștenii din propria cenușă: ”Să ne bucurăm”

Rapid București pare că traversează cea mai bună perioadă din istoria recentă a clubului, chiar și peste vremurile în care giuleștenii erau patronați de George Copos.
17.11.2023 | 08:45
Dezbatere despre soarta Rapidului Cum au renascut giulestenii din propria cenusa Sa ne bucuram
Dezbatere despre soarta Rapidului. Cum au renăscut giuleștenii din propria cenușă: ”Să ne bucurăm”
ADVERTISEMENT

Așadar, invitatul lui Robert Niță în emisiunea Suflet de Rapidist crede că toată lumea ar trebui să se bucure de ce se întâmplă acum la Rapid, chiar dacă echipa va rata în acest sezon titlul. Este vorba despre Mircea Bornescu, cunoscutul portar care și-a legat cariera de soarta Giuleștiului, deși a trecut și pe la alte echipe.

Cum au renăscut giuleștenii din propria cenușă: ”Să ne bucurăm”

”Ce ai spus mai devreme, Rapid a pornit de jos cu baza solidă. Cu pași normali și corecți. A venit acum domnul Șucu, nu a venit să se arunce cu capul înainte. Și anul ăsta, nici nu trebuie pusă presiune, dacă vor câștiga sau nu, nici nu contează.

ADVERTISEMENT

Nici nu mă interesează. Mă interesează că Rapid crește frumos, de la lunp la lună. Că există stabilitate, seriozitate. Că atunci când promite impune respect, că suporterii sunt superbi. S-au readus familiile la stadion, sunt alte condiții. Vezi bunici, mămici, așa trebuie să arate orice club profesionist.

Ne uitam în Anglia și noi”, a explicat Bornescu. A intervenit în discuție și Lucian Ionescu, directorul de imagine al Rapidului: ”Acum nu vreau să pară că dau bidinele, galeria Rapidului, atât la handbal cât și la fotbal, pe lângă unele scandări, lasă în parte o doză de civilizație. Au scris toate ziarele din Ungaria cum au strâns. Ce denotă? S-au schimbat vremurile”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a subliniat că inclusiv patronul Dan Șucu anunțase că Rapidul trebuie să se claseze pe podium, astfel că presiunea ar fi enormă pentru giuleșteni. ”Cum nu e presiune când patronul spune locurile 1-3? Păi dacă termini pe 4 nu e în obiectiv”, a explicat Niță. ”Ca fost jucător și suporter așa văd eu, să mă bucur de momentul ăsta bun al Rapidului. Nici nu contează dacă vom câștiga titlul”, a completat Bornescu.

Suporterii, cel mai important avantaj al Rapidului pe teren propriu

Secretul Rapidului, rămân, așadar suporterii, cei care mereu vor împinge echipa la spate, cred toți cei aflați în studioul emisiunii Suflet de rapidist. ”Noi aveam condiții zero. Jucam pe două sticle de apă plată. Eu sunt mulțumit de ce se întâmplă astăzi la Rapid, nu aș pune preț pe rezultate așa mari. Unele echipe, ca să devină o echipă puternică, își trebuiesc niște pași.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de 2-3 ani ca să poți să formezi o echipă, un lot competitiv. Dacă iese ăla, intră ăla și te poți baza”, a remarcat ”Pepe” Bornescu. ”Noi vorbim despre reconstrucția unui club. În Liga a 3-a eram cinci angajați, acum sunt mai mult de 30.

Numai Fan Shopul are 8 persoane, deschidem în Gara de Nord. Peste 50. O să mă uit la listă, că avem team building vineri”, a concluzionat și Lucian Ionescu, directorul de imagine al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Dezbatere aprinsă despre Rapid București

ADVERTISEMENT