Sport

CSM Bucureşti şi Rapid, start greu în grupele Champions League! Meciuri de foc în weekendul viitor

CSM Bucureşti şi Rapid au un start dificil în grupele Champions League. Chiar dacă au obţinut câte o victorie în primele două meciuri, echipele româneşti nu au convins deocamdată şi au partide de foc în perioada următoare.
17.09.2023 | 18:15
CSM Bucuresti si Rapid start greu in grupele Champions League Meciuri de foc in weekendul viitor
CSM Bucureşti şi Rapid, start greu în grupele Champions League! Meciuri de foc în weekendul viitor. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti şi Rapid au avut un parcurs excelent în stagiunea trecută în Liga Campionilor la handbal feminin. Pentru ambele formaţii româneşti capătul de drum a fost în sferturile de finală, după ce au fost eliminate de Esbjerg şi Vipers.

CSM Bucureşti şi Rapid, start greu în grupele Champions League!

Acest sezon are caracteristici diferite. La Rapid situaţia este una dificilă după demiterea lui Kim Rasmussen, în timp ce “tigroaicele” au pierdut surprinzător la Bietigheim, meci în care porneau ca mari favorite.

ADVERTISEMENT

Rapid a câştigat cu 26-25 în faţa celor de la Zaglebie Lubin, dar nu a convins. Giuleştencele au avut mari emoţii în faţa celei mai slabe formaţii din grupă, polonezele având un avans de trei goluri la pauză.

De cealaltă parte, CSM Bucureşti a început perfect sezonul. Echipa lui Adi Vasile a câştigat Supercupa, are victorii pe linie în campionat, inclusiv în derby-ul de la mijlocul săptămânii cu Rapid, dar a cedat surprinzător cu Bietigheim.

ADVERTISEMENT

Ratări multe pentru CSM Bucureşti în deplasarea din Germania

Jocul este îngrijorător la “tigroaice”, unul cu multe ratări. Nici în derby-ul cu Rapid, CSM Bucureşti nu a excelat, dar a reuşit să se impună cu 25-21. Împotriva lui Bietigheim, CSM a pierdut la două goluri: 24-26.

Formatul competiţiei este unul care permisiv, iar echipele pot să mai facă paşi greşiţi, dar CSM Bucureşti vrea să ocupe unul dintre primele două locuri ale grupei şi să scape de un play-off care se poate dovedi foarte dificil.

ADVERTISEMENT

Sigur, ar fi ideal ca vârful de formă al celor două formaţii româneşti să fie în meciurile eliminatorii, mai ales că România nu a mai avut reprezentante în Final Four din 2018. CSM Bucureşti s-a oprit de fiecare dată în sferturi din 2019 până în 2023.

Meciuri grele weekendul viitor: Gyor şi Herning-Ikast vin la Bucureşti

Cele două formaţii româneşti trebuie să îşi revină repede pentru că săptămâna viitoare urmează meciuri de foc în Sala Polivalentă. Atât CSM, cât şi Rapid vor juca pe teren propriu, cu Gyor şi Ikast.

ADVERTISEMENT

Derby-ul grupei A se joacă sâmbătă, de la ora 17:00 între CSM Bucureşti şi Gyor. Pe hârtie sunt principalele favorite ale acestei grupe, iar echipa lui Adi Vasile are nevoie de victorie pentru a egala campioana Ungariei la puncte.

De cealaltă parte, Rapid primeşte vizita lui Herning-Ikast, a treia echipă daneză din competiţie. Dar nordicele au început perfect, cu victorie împotriva campioanei en-titre, Vipers, practicând un handbal exploziv, foarte rapid.

  • 4 înfrângeri a suferit Rapid în acest sezon
  • 2018 a fost ultimul an în care România a avut reprezentantă în Final Four
ADVERTISEMENT