ADVERTISEMENT
News

Dezbatere în direct la TV între Adina Alberts și Beatrice Mahler: “Dacă mă mai întrerupe, nu mai răspund la întrebări”

Autor: Rareș Mușătoiu | 06.04.2021 | 21:44
Dezbatere în direct la TV între Adina Alberts și Beatrice Mahler:
Dezbatere în direct la TV între Adina Alberts și Beatrice Mahler: "Dacă mă mai întrerupe, nu mai răspund la întrebări" colaj foto: Fanatik

Beatrice Mahler, directoarea institului Marius Nasta, și medicul Adina Alberts au avut marți, la RTV, o dezbatere în direct cu privire la tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Mahler a declarat că: “dacă doamna Alberts mă mai întrerupe în acest dialog, promit să nu mai răspund la întrebări, este important să ne respectăm, în primul rând”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, Mahler a avertizat că situația din spitale este critică, aflându-ne atunci abia la începutul valului al treilea al pandemiei.

Adina Alberts este vizată de o cercetare a Colegiului Medicilor în urma numeroaselor declarații publice referitoare la restricțiile impuse de autorități și tratamentul pacienților bolnavi de coronavirus.

DIalog în direct între Beatrice Mahler și Adina Alberts: “Dacă mă mai întrerupe, nu îi mai răspund la întrebări”

Adina Alberts: “Ați spus un adevăr indubitabil, atunci când inițiem un tratament precoce, formele de Covid au șanse să nu se agraveze. În protocolul oficial scrie că în formele asimptomatice nu se adresează niciun fel de medicament. Cum am putea, în ambulator vorbind, să administrăm medicație eficentă dacă nu există acces la ea?”

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler: “Există acces în spitale, mesajul meu către toate persoanele care au simptomatologie este să vină către spitale și să începem tratamentul care salvează vieți”.

Alberts: “Nu are nicio logică, în protocolul oficial scrie clar că aceste antivirale sunt eficiente dacă sunt administrate în prima zi de boală. Cum să nu existe acces la ele în farmacii?”

Mahler: “Sunt convinsă că știe că fiecare medic știe să dea sfatul potrivit pacientului pe care îl ai în funcție de comorbidități și simptomatologie”.

ADVERTISEMENT

Alberts: “Medicul ce ar trebui să le zică? Să meargă la spital?”

Mahler: “Eu cred că fiecare medic care evaluează un pacient de covid și are experiență în a trata această patologie știe care este medicația potrivită”.

ADVERTISEMENT

Alberts: “Cine are experiență în tratarea acestei boli? Vorbim de medicii de familie…”

Mahler: “Cei care tratează de un an de zile această boală știu exact ce să facă”.

ADVERTISEMENT

Alberts: “Ei nu fac asta de un an, ci de doar câteva luni…”

Mahler: “Domnule Ciutacu, cu tot respectul, dacă doamna Alberts mă mai întrerupe, eu nu am să îi mai răspund și o voi face doar întrebărilor pe care mi le adresați dumneavoastră. Cred că este foarte important să ne respectăm, în primul rând, în momentul în care purtăm o discuție”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!