News

Beatrice Mahler, anunț foarte îngrijorător despre evoluția pandemiei. Care este situația din spitale

26.03.2021 | 21:19
Beatrice Mahler anunt foarte ingrijorator despre evolutia pandemiei Care este situatia din spitale
ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler, directorul Institutului “Marius Nasta”, a oferit vineri, la Digi24, un anunț extrem de îngrijorător despre evoluția pandemiei în România, analizând care este situația actuală din spitalele publice față de vârful pandemic din timpul valului al doilea, în noiembrie anul trecut.

Vineri, 26 martie, în România sunt 1364 de persoane internate în secțiile de terapie intensivă destinate tratării pacienților bolnavi de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul lunii martie, Mahler a atenționat că România intră în valul al treilea al pandemiei, declarând încă de atunci că acesta va fi unul extrem de periculos.

Beatrice Mahler, anunț îngrijorător despre pandemia din România. Ce se întâmplă în spitale față de vârful valului al doilea

“Este o presiune extrem de mare legată de pacienții care au nevoie de asistență specială, pacienți pentru care în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi. Noaptea trecută am avut zece paturi suplimentate, dar asta am mai trăit în noiembrie.

ADVERTISEMENT

Ce e diferit pe această secție COVID, avem zece pacienți care ar putea în orice moment să ocupe un loc la ATI și facem asta cu un personal foarte deficitar.

Nu ne mirăm de nemulțumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care un medic poate să îl aloce unui pacient, nu pentru că nu și dorește pentru că pur și simplu nu poate.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva mea, numărul de cazuri care sunt în spital este mare, cazuri mult mai grave, cu evoluție rapidă spre deteriorare.

Pe de altă parte, sunt foarte multe familii care ne solicită ajutorul în fiecare zi. În cadrul unei familii sunt persoane cu simptomatologie banală, altele cu simptome care merg rapid spre deteriorare.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul este o boală vicleană, extrem de nesigură și impredictibilă ca evoluție. Situația este mai grea decât în noiembrie.

Din discuțiile pe care le-am avut astăzi cu diferite persoane, am aflat că multe persoane se infectează la locul de muncă, își fac teste rapide acasă, ies negative și apoi refuză să declare faptul că sunt infectați.

Alte persoane din același colectiv sunt, cel mai probabil, infectate, dar refuză să se testeze, pentru că nu vor să aibă un diagnostic”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

ADVERTISEMENT