News

Deznodământ-surpriză în procesul dintre Irina Tănase și jurnaliștii de la Times New Roman. Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, înțelegere secretă cu Firea și Dăncilă

Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, i-a iertat pe jurnaliștii de la Times New Roman, cărora le ceruse despăgubiri uriașe pe motiv că au jignit-o într-un articol.
30.03.2022 | 18:52
Deznodamantsurpriza in procesul dintre Irina Tanase si jurnalistii de la Times New Roman Fosta iubita a lui Liviu Dragnea intelegere secreta cu Firea si Dancila
Irina Tănase a venit cu Liviu Dragnea la congresul PSD din 2018 și a fost taxată de presă / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Împăcare istorică între Irina Tănase, doamnele din PSD și jurnaliștii de la Times New Roman. Aceștia au îngropat securea războiului după aproape 4 ani de procese provocate de un articol considerat jignitor, după congresul Partidului Social Democrat din 2018.

Irina Tănase și femeile din PSD au cerut despăgubiri de 500.000 de euro jurnaliștilor de la Times New Roman

După despărțirea de Liviu Dragnea, Irina Tănase a decis să renunțe la procesul pe care-l avea cu redactorul Ovidiu Eftime, cu redactorul-șef TNR, Călin Petrar, cu administratorul societății, Alexandru Dona și cu firma Infant Media SRL. La fel au procedat și celelalte femei din PSD care s-au considerat agresate de limbajul folosit în publicația Times New Roman: Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan și Olguța Vasilescu. Cele 5 femei cereau despăgubiri morale în valoare de 500.000 de euro de la jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Tribunalul București au suspendat judecata cauzei, în temeiul art. 411, alin. 1, pct.1, Cod Procedură Civilă, care prevede că ”judecătorul va suspenda cauza când amândouă părțile o cer”. Hotărârea poate fi atacată cu recurs pe toată durata suspendării.

Fosta iubită a lui Dragnea, profund afectată de articolul-pamflet

Supărarea fostelor apropiate ale lui Liviu Dragnea se trage de la un articol-pamflet publicat pe site-ul Times New Roman, pe 12 martie 2018, în care jurnaliștii ironizau prezența la congresul PSD a iubitei lui Liviu Dragnea și atitudinea șefelor de partid față de liderul lor. Articolul incriminat era intitulat: ”Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”.

ADVERTISEMENT

Avocații Irinei Tănase și a femeilor din PSD au susținut în cererea de chemare în judecată că ”reputația și demnitatea reclamantelor a fost grav afectată” și au invocat faptul că postarea articolului în mediul online a generat o serie de comentarii jignitoare la adresa acestora.

“Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanșat o stare fizică și mentală de rău, fiindu-i chiar teama și jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată in ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spațiul public, articol ce a fost redistribuit”, au arătat avocații.

ADVERTISEMENT

Procesul a trenat timp de 4 ani, până când părțile s-au împăcat

Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu, Carmen Dan și Gabriela Firea au deschis un proces împotriva jurnaliștilor pe 30 martie 2018, însă acesta a tot fost amânat pentru că în dosar au cerut intervenția și alte părți.

Până la urmă, judecătorii au constat că cererea reclamantelor este perimată, invocând un articol din Codul de procedură civilă conform căruia, ”o cerere de chemare în judecată, contestație, apel, recurs, revizuire sau orice altă cerere de reformare sau retractare de perimă de drept, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părții, timp de 6 luni”.

ADVERTISEMENT

Irina Tănase și șefele din PSD au contestat decizia iar Curtea de Apel le-a admis cererea în iunie 2021, a casat hotărârea inițială și a trimis dosarul înapoi la Tribunalul București. În urmă cu câteva săptămâni, magistrații au constat că părțile s-au împăcat.

Articolul la adresa Irinei Tănase, considerat discriminator

Tot în 2018, Consiliul Național de Combatere a Discriminării a sancționat publicația Times New Roman pentru articolul incriminat. Instituția l-a amendat cu 5.000 de lei pe autorul articolului, cu 3.000 de lei pe redactorul-șef, tot cu 3.000 de lei pe adminsitrator și cu 5.000 de lei societatea care editează publicația. TNR a contestat sancțiunile în instanță, însă a pierdut procesul cu CNCD.

În urmă cu 4 ani, Liviu Dragnea era președinte al Partidului Social Democrat și se înconjurase de o adevărată legiune de femei pe care le sprijinise în cariera politică și care erau considerate credincioase acestuia. În prezent, acestea s-au distanțat de Dragnea, după ce politicianul și-a pierdut funcția din partid, statutul de parlamentar și a intrat la închisoare.

Doar Irina Tănase a rămas alături de Liviu Dragnea, după ce acesta a fost eliberat, însă fostul președinte al Camerei Deputaților s-a despărțit de ea după o presupusă aventură pe care tânăra ar fi avut-o cu un alt bărbat.

ADVERTISEMENT