Sport

Dezvăluirea momentului în Franţa! Kylian Mbappe, la un pas să se retragă din naţională după penalty-ul ratat la Bucureşti: “Era nervos”

Chiar dacă a trecut un an de la EURO 2020, jucat în 2021, noi dezvăluiri despre selecţionata Franţei ies la lumină. Kylian Mbappe a vrut să se retragă din naţională după penalty-ul ratat la Bucureşti.
19.06.2022 | 17:34
Dezvaluirea momentului in Franta Kylian Mbappe la un pas sa se retraga din nationala dupa penaltyul ratat la Bucuresti Era nervos
Kylian Mbappe a vrut să se retragă din naţionala Franţei după EURO 2020 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Franţa, campioana mondială en-titre, a trăit un coşmar la EURO 2020, unde a fost eliminată de Elveţia în optimile de finală. Eşecul selecţionatei lui Didier Deschamps a venit la Bucureşti, pe Arena Naţională, după loviturile de departajare, în urma unui meci spectaculos.

Bucureştiul, oraşul în care Kylian Mbappe ar fi putut să joace ultimul meci la naţionala Franţei

La loviturile de departajare, Kylian Mbappe a fost singurul fotbalist care a ratat, iar Elveţia a eliminat Franţa, una dintre marile suprize de la EURO 2020. După acest moment, starul lui PSG a vrut să se retragă de la naţională, din cauza valului de critici din presă şi de pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

“Ne-am întâlnit după Campionatul European. Simţea că Federaţia nu l-a apărat de criticile apărute după penalty-ul ratat. Am stat de vorbă timp de cinci minute în biroul meu.

Era nervos şi nu mai voia să joace pentru naţionala Franţei. Era clar că nu-şi dorea aşa ceva. Ştiţi cum este, un învingător. Era frustrat, la fel ca noi toţi, după eliminare”, a declarat Noel Le Graet, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Franţa – Elveţia, cel mai frumos meci de la EURO 2020

Pe 28 iunie 2021, pe Arena Naţională, Franţa şi Elveţia au oferit cel mai frumos meci de la EURO 2020, cu răsturnări spectaculoase de scor. La pauză, elveţienii erau în avantaj după golul lui Haris Seferoric, însă campioana mondială a întors situaţia în 18 minute, prin dubla lui Karim Benzema (57 şi 59) şi reuşita lui Paul Pogba (75).

Când nimeni nu se mai aştepta, Haris Seferovic a dat semnalul revenirii Elveţiei, cu un gol marcat în minutul 81. Mario Gavranovic a reuşit să egaleze în minutul 90 şi a trimis meciul în prelungiri. După cele două reprize de prelungiri, calificarea în sferturile de finală a fost decisă la loviturile de departajare, unde Kylian Mbappe a fost singurul care a ratat.

ADVERTISEMENT

Elveţia a fost la un pas să mai producă o surpriză, în sferturile de finală, unde a împins meciul cu Spania la loviturile de departajare. După 1-1 în cele 120 de minute, elveţienii nu au mai fost la fel de concentraţi de la 11 metri şi ibericii s-au calificat în semifinale.

Kylian Mbappe se apropie de top 10 golgeteri din istoria naţionalei Franţei

La 23 de ani, Kylian Mbappe a marcat deja 27 de goluri în cele 57 de meciuri jucate pentru naţionala Franţei. Fotbalistul lui PSG mai are nevoie de o reuşită ca să urce pe locul 10, ocupat de Youri Djorkaeff (28 de goluri în 72 de meciuri).

ADVERTISEMENT

Thierry Henry este golgeterul all-time al naţionalei Franţei, cu 51 de goluri marcate în 123 de meciuri. Kylian Mbappe are toate şansele să-l depăşească pe legendarul atacant al lui Arsenal.

ADVERTISEMENT