Dezvăluirea șoc a unui expert în cibernetică. Acesta are o experiență de 35 de ani în domeniu și crede că va veni o vreme în care „ne vom ruga să implantăm cipuri în copiii noștri”. De ce a făcut această afirmație.
Descoperirea neașteptată a unui specialist în securitatea computerelor. Ce crede despre implantarea cipurilor la copii. Roger Grimes consideră că omenirea se îndreaptă cu pași repezi spre o perioadă în care cipurile vor fi foarte populare.
Expertul în cibernetică, care este și autor a zeci de cărți despre securitatea datelor și calculatoarelor și consultant pentru marile corporații în domeniul apărării cibernetice, a dezvăluit care sunt avantajele cipurilor în rândul celor mici.
În cadrul unui interviu pentru The Sun a declarat că „într-o zi, industria medicală sau guvernul vor oferi capacități noi fantastice pe care consumatorii le vor dori cu disperare și toți ne vom ruga să le implantăm [cipurile] în bebelușii și copiii noștri.
Poate că vor spune că va permite o urmărire mai ușoară în cazul în care copilul este răpit sau o monitorizare mai atentă a sănătății copilului. Oricare ar fi serviciul, într-o zi, probabil că majoritatea dintre noi va implora să aibă unul”.
De asemenea, a vorbit despre riscurile majore ale tehnologiei. Cipurile pentru creier, cum ar fi Neuralink dezvoltat de Elon Musk, ar putea deveni cu ușurință ținta hackerilor. Din păcate, asta se întâmplă cu actualele cipuri medicale.
Roger Grimes avertizează că orice computer poate fi ținta hackerilor, mai ales dacă e vorba de cipurile cerebrale. Odată cu proliferarea lor, riscul de atacuri cibernetice va crește inevitabil. În prezent, cipul lui Elon Musk nu este conectat la Internet.
Acest lucru reduce semnificativ riscul de hacking. Pe de altă parte, dispozitivele medicale pot fi virusate cu consecințe devastatoare, însă adevăratul pericol va apărea atunci când cipurile vor deveni omniprezente.
Un atac cibernetic asupra unui cip cerebral AI are consecințe devastatoare pentru utilizator. Roger Grimes mai spune că atacurile asupra dispozitivelor medicale au arătat că hackerii știu cum să manipuleze funcțiile astfel încât să pună în pericol viața purtătorului.