News

Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om. Elon Musk jubilează: ”Poți controla computerul cu mintea”

Elon Musk a anunțat că Neuralink a reușit să implanteze, cu succes, primul cip în creierul unui om. Acest lucru ar trebui să revoluționeze știința.
30.01.2024 | 07:53
Neuralink a implantat primul cip in creierul unui om Elon Musk jubileaza Poti controla computerul cu mintea
Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om. Elon Musk jubilează: ”Poți controla computerul cu mintea”
ADVERTISEMENT

Elon Musk a făcut anunțul pe platforma sa X, anunțând că cipul a fost implantat în creier duminică, 28 ianuarie. Implantul ar trebui să permită ”utilizatorului” să controleze computere, telefoane sau alte device-uri cu ajutorul minții.

Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om

A fost gândit special pentru persoanele paralizate sau care au suferit accidente grave, în speranța că aceștia ar putea avea o viață normală. Elon Musk, fondator al Neuralink, a transmis pe X că a efectuat primul implant de cip cerebral unui om care se recuperează ”bine”.

ADVERTISEMENT

Asta, în timp ce Departamentul de Transport al SUA a amendat compania în această lună pentru încălcarea regulilor de transport a materialelor periculoase. În 2023, împotriva companiei Neuralink a fost depusă o plângere din partea unor foști angajați, care spuneau că Elon Musk ar fi ordonat implantarea de cipuri pe maimuțe, fără măsuri adecvate de izolare.

Maimuțele ar fi murit pe capete, în timp ce implanturile au fost contaminate cu stafilococ și herpes B. Cu toate acestea, Elon Musk merge înainte și își laudă deja produsul, pe care l-a botezat ”Telepathy (n.r. telepatie)”.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că FDA (agenția care reglementează astfel de produse) a aprobat anul trecut începerea testării cipurilor Neuralink pe oameni. ”Rezultatele inițiale arată detectarea promițătoare a vârfurilor neuronale”, a scris Elon Musk pe X.

”Permite controlul telefonului sau al computerului, practic orice dispozitiv, doar prin gândire. Utilizatorii inițiali vor fi cei care și-au pierdut utilizarea membrelor. Imaginează-ți dacă Stephen Hawking ar putea comunica mai repede decât un dactilograf sau un licitator. Acesta este scopul”, s-a lăudat Musk.

ADVERTISEMENT

Elon Musk ar consuma droguri de mare risc

Elon Musk a fost mereu un personaj bizar, controversat, însă Wall Street Journal a dezvăluit că acesta ar avea o problemă reală cu drogurile. Așadar, comportamentul său ar putea fi explicat prin faptul că Elon Musk consumă LSD, cocaină, ketamină sau ecstasy.

Șefii Tesla și SpaceX ar fi îngrijorați, pentru că afacerile ar putea avea de suferit. Cu toate acestea, avocatul miliardarului a anunțat că Elon Musk este ”testat în mod regulat și aleatoriu pentru droguri la SpaceX și nu a picat niciodată un test”.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin îngrijorați sunt zeci de înalți demnitari americani, inclusiv oficiali de la Casa Albă, în condițiile în care Elon Musk devine din ce în ce mai puternic și pare pasionat de politica externă a SUA, fiind periculos de apropiat de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT
Tags: