Sport

Dezvăluiri cutremurătoare ale unei foste jucătoare din Top 10 WTA. ”Am vrut să mă arunc de la etajul 26!”

O fostă jucătoare din Top 10, din Australia, a făcut dezvăluiri dureroase despre momentele dificile din viața ei. Aceasta a dezvăluit că a fost în pragul sinuciderii.
13.06.2022 | 16:01
Dezvaluiri cutremuratoare ale unei foste jucatoare din Top 10 WTA Am vrut sa ma arunc de la etajul 26
Fosta jucătoare de tenis Jelena Dokic a fost la un pas să se arunce în gol de la etajul 26. Sursa foto: US Today
ADVERTISEMENT

La începutul anilor 2000 Jelena Dokic era un nume important în circuitul mondial feminin de tenis. Și-a încheiat cariera în 2014. De atunci trăiește un adevărat coșmar. Australianca a povestit pe rețelele de socializare că recent a fost la un pas să facă un gest necugetat.

Jelena Dokic: ”Mă învinovățesc constant”

În vârstă de 39 de ani Jelena Dokic a ajuns doar o umbră a jucătoarei ce juca în semifinalele de la Wimledon, în 2000. Vremurile când era o prezență constantă în fazele superioare ale turneelor importante din circuitul WTA au apus demult, iar australianca trăiește într-o continuă depresie.

ADVERTISEMENT

Dokic a mărturisit, într-o postare pe Instagram, că în urmă cu mai puțin de două luni a vrut să se arunce în gol de la etajul 26, pentru a pune capăt suferințelor.

”Ultimele 6 luni au fost dure. Am plâns încontinuu. De la a mă ascunde în baie când sunt la serviciu pentru a-mi șterge lacrimile ca să nu le vadă nimeni și până la plânsul de neoprit de acasă, între cei patru pereți ai mei, totul a fost insuportabil.

ADVERTISEMENT

Sentimentele constante de tristețe și durere pur și simplu nu dispar și viața mea a fost distrusă. Mă învinovățesc constant, nu cred că sunt demnă de iubire și sunt speriată.

Rezultatul: aproape că m-am aruncat de la balconul meu de la etajul 26 pe 28 aprilie. Nu voi uita niciodată acea zi, voiam doar ca durerea și suferința să înceteze. M-am tras de pe margine, nici măcar nu știu cum am reușit să o fac”, a spus Jelena Dokic, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Își împărtășește gândurile în scop terapeutic

Australianca și-a povestit viața și ororile la care a fost supusă de tatăl ei, care i-a fost și antrenor în perioada în care activa ca sportivă profesionistă, în cartea autobiografică ”Unbreakable”.

Nici după apariția volumului, în 2019, fostul număr 4 mondial nu a reușit să depășească anxietatea și depresia. Acum, fosta jucătoare de tenis a decis să împărtășească trăirile cu fanii ei din mediul online, în scop terapeutic.

ADVERTISEMENT

”Faptul că am primit ajutor profesionist, mi-a salvat viața. Scriu acest lucru pentru că știu că nu sunt singura care se luptă. Să știți că nu sunteți singuri. Nu voi spune că acum mă descurc foarte bine, dar sunt cu siguranță pe drumul spre recuperare.

Unele zile sunt mai bune decât altele și uneori fac un pas înainte și apoi un pas înapoi, dar mă lupt și cred că pot trece peste asta. Este în regulă să simți ceea ce simt eu. Este OK să te simți trist, doar continuă să lupți și să revii. Asta este ceea ce încerc să fac și asta mă face să continui.

Să nu vă fie rușine de ceea ce simțiți. Este în regulă să te simți așa și poți să îți revii. Este posibil, trebuie doar să continui să crezi. Vă iubesc pe toți, mă voi întoarce mai puternică decât oricând”, a mai spus Dokic, în postarea amintită.

A fost 14 ani jucătoare profesionistă de tenis

Elena Dokic a debutat în circuitul mondial profesionist de tenis în 1998, pe când avea doar 15 ani. Ascensiunea ei a fost fulminantă și doi ani mai târziu juca semifinală la Wimbledon.

Însă, din acel moment cariera ei a fost marcată de un lung șir de accidentări. Deși a câștigat în cei 14 ani de activitate șase turnee WTA la simplu și alte patru la dublu, nu a mai depășit niciodată faza sferturilor de finală în turneele de Mare Șlem.

  • 4,5 milioane de dolari a câștigat Jelena Dokic din premii în turneele WTA
ADVERTISEMENT