Sport

Alin Grigore îi pune la punct pe Tachtsidis și pe Krasniqi: „Arătați-le meciurile făcute de Mutu și Lobonț! Respectați-ne idolii și legendele!”

Ultimele săptămâni ne-au adus în față două cazuri pe care nu ne-am fi dorit să le vedem în fotbalul românesc. Mutu, criticat de Tachtsidis, și Lobonț, bruscat de Krasniqi.
02.05.2024 | 23:58
Alin Grigore ii pune la punct pe Tachtsidis si pe Krasniqi Aratatile meciurile facute de Mutu si Lobont Respectatine idolii si legendele
Alin Grigore îi pune la punct pe Tachtsidis și pe Krasniqi: „Arătați-le meciurile lui Mutu și Lobonț. Cum ar fi să-l critice Vali Badea pe Katsouranis?”
ADVERTISEMENT

Doi idoli cu care am crescut au ajuns să fie batjocura unor băieți care au venit în țara noastră să mănânce o pâine. Adică în țara creată de cei doi idoli. Cum spune și melodia: în patul meu și pe muzica mea.

Alin Grigore îi pune la punct pe Tachtsidis și pe Krasniqi: „Arătați-le meciurile lui Mutu și Lobonț. Cum ar fi să-l critice Vali Badea pe Katsouranis?”

Discuția asta a plecat de marți. În timpul emisiunii Spotlight Superliga, o emisiune marca FANATIK, invitatul Cristi Bud a spus un lucru pe care încerc să-l înțeleg de atunci. Să-l diger.

ADVERTISEMENT

„Nu știu cum presa din România îi permite unui jucător străin să vină să vorbească despre Mutu și să nu fie o critică la adresa lui. Cum acceptă presa din România așa ceva?”, a spus Bud la Spotlight Superliga.

Și are dreptate Bud. Mare dreptate! Gândiți-vă cum ar fi fost ca Vali Badea, pe când juca în Grecia, la Panserraikos, să înceapă să-i critice pe Katsouranis sau Charisteas? Băieții ăștia doi care au fost mai puțin fotbaliști decât Mutu al nostru, dar idoli pentru greci.

ADVERTISEMENT

Cum presa este prima care critică gloriile atunci când e cazul, cred că trebuie să fie și prima care le ia apărarea atunci când situația o cere. Și acum o cere!

Vorbesc de Mutu și Lobonț pentru că eu cu ei am crescut. Eu pe ei i-am văzut jucând. Și sunt perfect conștient de ce au însemnat pentru fotbalul mondial. De-aia, niciodată, nu-mi dau cu părerea despre Pele sau Maradona, fotbaliști pe care abia dacă i-am văzut în câteva faze video pe internet.

ADVERTISEMENT

Mutu și Lobonț nu ar trebui apreciați și apărați doar de presă și de popor, ci și de propriile cluburi. Nelu Varga ar trebui să-l tragă puțin de urechi pe Tachtsidis și să-i reamintească cine e Mutu, iar Șucu să emită un comunicat pe pagina Rapidului prin care să condamne gestul lui Krasniqi.

Mutu, golgeterul naționalei, alături de Hagi! Lobonț, printre cei mai buni portari români!

De exemplu, Varga i-ar putea spune lui Tachtsidis despre cele 35 de goluri înscrise de Mutu la națională. Sau despre cum cucerea Premier League pe când era la Chelsea. Să nu mai zic de Serie A. Iar Șucu să-i trimită lui Krasniqi pe WhatsApp niște imagini de acum câteva zile când Lobonț juca într-un meci demonstrativ între legendele lui Liverpool și cele ale lui Ajax. „Lobby” a fost și el pe teren cu niște băieți ca Gerrard, Torres sau Dudek. Și ce să vezi… Niciun kosovar n-a fost în meciul legendelor mai sus amintit, dar am avut un român. Unul dintre cei mai buni portari: Bogdan Lobonț.

ADVERTISEMENT

De la Mutu și de la Lobonț înveți fotbal doar ascultându-i vorbind și povestind. Și vă spun asta pentru că am avut onoarea să stau la povești în câteva rânduri cu „Lobby”. Iar „Briliantul”, deși am avut câteva contre cu el pe când era selecționerul naționalei U21, este imens! Emană fotbal și profesionalism prin toți porii. Un Hagi mai mic. Mai are nevoie de două titluri de campion ca antrenor ca să-l egaleze pe „Rege”.

Deci, băieți, când mai aveți gânduri să vă luați de idolii care ne-au scos pe străzi, fie de fericire, fie de supărare (vezi cazul de dopaj al lui Mutu), să vă gândiți de două ori.

Ați venit în România, respectați valorile acestei țări! Respectați-ne idolii și legendele! Respectați-ne dacă vreți să fiți respectați!

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților