Sport

Omul din staff-ul lui Bergodi n-a mai răbdat și a răbufnit la adresa șefilor Rapidului! „E o exagerare urâtă”

Fostul preparator fizic al giuleștenilor a intervenit în polemica declanșată de Victor Angelescu. Acesta e de părere că fotbaliștii de la Rapid nu au probleme cu pregătirea fizică
03.05.2024 | 00:22
Omul din stafful lui Bergodi na mai rabdat si a rabufnit la adresa sefilor Rapidului E o exagerare urata
Cum a reacționat fostul preparator fizic al Rapidului după acuzele lui Victor Angelescu. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

Apele nu sunt deloc liniștite la Rapid. Echipa este foarte aproape de a-și rata toate obiectivele din acest sezon și apar tot mai multe conflicte în cadrul clubului.

Fostul preparator fizic de la Rapid a răspuns acuzațiilor lui Victor Angelescu

Acționarul minoritar al giuleștenilor, Victor Angelescu, a lansat zilele trecute un atac către membrii din stafful Rapidului din perioada Cristiano Bergodi. Acesta a precizat că a aflat lucruri din interiorul clubului care țin atât de partea tactică, cât și de pregătirea fizică a fotbaliștilor. Ionel Colonel a răspuns acestor acuzații. Fostul preparator fizic al Rapidului a reacționat după ce a auzit declarațiile lui Angelescu și a dorit să facă lumină.

ADVERTISEMENT

Tehnologia de monitorizare a parametrilor fizici la Rapid nu este altceva decât un sistem GPS care măsoară distanțele și vitezele de alergare în timpul antrenamentului și al meciului plus frecvența cardiacă, dar pe care nu poți să o folosești la meci oficial pentru că este interzis să folosești acel senzor pe piept deoarece poate duce la accidentări.

În consecință, această tehnologie de monitorizare am folosit-o de fiecare dată când echipa a avut meciuri amicale, dar și la antrenamentele specifice pe care eu am vrut să le monitorizez și să extrag de acolo datele GPS și fiziologice de care aveam nevoie.

ADVERTISEMENT

E o exagerare urâtă să crezi că reprezintă ceva monitorizarea tuturor antrenamentelor dintr-un ciclu săptămânal, știi foarte bine că sunt zile cu antrenament de forță, zile cu antrenament tactic sau cel de dinaintea meciului cu cornere, cu faze fixe și celelalte. Nu știu ce relevanță are atunci să vezi câți metri și cum a alergat fiecare jucător”, a explicat Ionel Colonel, fostul preparator fizic al Rapidului pentru ProSport.ro.

Colonel e de părere că rapidiștii nu au probleme fizice

Colonel a ținut să scoată în evidență faptul că parametrii fizici ai jucătorilor de la Rapid au fost buni și a oferit un exemplu. Acesta a vorbit despre performanța jucătorilor din meciul cu Universitatea Craiova. Colonel a transmis că rapidiștii au fost superiori fizic oltenilor în acea partidă.

ADVERTISEMENT

”Pot să pun o întrebare celui care acuză nereguli în pregătire în mandatul lui Bergodi? A reușit să-și dea seama dacă jucătorii au fost în parametrii specifici de joc la ultimul meci dintre Rapid și Universitatea Craiova? Eu am văzut un Rapid superior fizic de-a lungul celor 96 de minute, agresiv și care nu a avut nici un fel de problemă. Dacă erau deficiențe în pregătirea fizică, nu țineau ritmul, mai ales că era al treilea meci al săptămânii.

Vreau să prezint un indiciu acelor cunoscători ai pregătirii fizice – primul lucru apărut la o echipă care nu este pregătită fizic sunt crampele. Când un jucător este motivat, își dorește victoria din primul minut și dă totul în teren, fază după fază, la un moment dat, datorită lipsei de pregătire fizică, va avea crampe sau leziuni musculare în situațiile mai grave. Cred că este o frază care spune și dezvoltă multe.

ADVERTISEMENT

Rapidul, la nivelul întregii ierarhii multidisciplinare, știe problemele pe care le are în realizarea profilului somato-biologic, medical și sportiv al jucătorului, a unei prognoze de performanță și evoluție pe termen lung a fotbaliștilor. De aceea, sincopele cu nealinierea la standardele surprind neplăcut”, a încheiat Ionel Colonel.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori