Sport

Dezvăluiri despre Liviu Galan, fostul șef de la FC Național. „Tare de tot! Era frate cu Jean Pădureanu”

Mitică Dragomir a făcut dezvăluiri despre Liviu Galan, fostul șef de la FC Național, care a decedat recent, pe care l-a comparat cu Jean Pădureanu, „tatăl“ Gloriei Bistrița.
26.04.2024 | 08:00
Dezvaluiri despre Liviu Galan fostul sef de la FC National Tare de tot Era frate cu Jean Padureanu
Mitică Dragomir, dezvăluiri despre Liviu Galan, fostul șef al lui FC Național / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir a discutat despre fostul președinte de la FC Național, Liviu Galan, în dialog cu Horia Ivanovici. Emisiunea MAX Profețiile lui Mitică este live pe website lunea, marțea și vinerea de la 10:30.

Prieten cu Liviu Galan, frate cu Jean Pădureanu

Mitică Dragomir a discutat despre relația sa cu Liviu Galan și Jean Pădureanu, doi foști conducători din Divizia A. Liviu Galan a decedat recent și este cunoscut pentru implicarea sa la FC Național, o forță în trecut în România.

ADVERTISEMENT

„Prieten cu el eram. Cu Jean Pădureanu frate. Prieten, prieten. Un băiat admirabil. Dumnezeu să îl odihnească. Lui Jean puteam să îi dau toată averea mea și știam sigur că nu ciupește 1 leu.

Cu Galan aveam prietenie. Era tare din toate punctele de vedere, mai ales politico-strategă româno-israeliană. Era bun economic și financiar. (n.r. a decedat la vârstă de 58 de ani).

ADVERTISEMENT

Stătea binișor (n.r. din punct de vedere financiar), nu știu în ultima perioada că a tot fost bolnav. Nu știu dacă s-a mai ocupat de afaceri, dar era business-man“, a spus Mitică Dragomir la MAX Profețiile lui Mitică.

FC Național, doar o umbră a istoriei grandioase

FC Național a fost unul dintre cluburile bucureștene care completau peisajul fantastic al capitalei. Cunoscut pentru galeria de cântăreți, compusă din „Los Platanos“, FC Național juca în Cotroceni, în „parcul cu platani“. Nume mari au trecut prin curtea celor de la FC Național, printre care Cosmin Olăroiu, Oleg Protasov, Cristi Săpunaru, Dan Petrescu, care s-a intors la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Liviu Galan a finanțat echipa prin prisma prieteniei sale cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. Sub conducerea sa, FC Național a fost aproape de 3 ori să câștige titlul, între 1995 și 2002.

Echipa a fost înființată în anul 1944, iar înainte de desființare și-a schimbat denumirea în FC Progresul București. Astăzi, nicio echipă nu are palmaresul și brandul care a fost legendar în Cotroceni, însă sunt proclamatoare.

ADVERTISEMENT

Printre proclamatoare sunt FC Progresul 2005 București, din Liga a IV-a București, precum și Progresul 1944 Spartac. Cei din urmă se află în Liga a II-a, dar au retrogradat în acest sezon și au parte de sprijinul fanilor din Cotroceni, chiar dacă nu joacă acolo.

Omul din fotbal in care Mitica Dragomir AVEA TOATA INCREDEREA

ADVERTISEMENT