Sport

Tragedie în fotbal! A murit Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național!

Duminică, 21 aprilie, Liviu Gălan a încetat din viață. Fostul finanțator al echipei FC Național avea 68 de ani și a fost un om important de afaceri.
21.04.2024 | 16:13
Tragedie in fotbal A murit Liviu Galan fostul finantator al echipei FC National
A murit Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național!
ADVERTISEMENT

Liviu Gălan a murit la 68 de ani. Fostul finanțator al celor de la FC Național a fost un om important de afaceri din București. Gălan era recunoscut și pentru averea pe care o deținea.

A murit Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național!

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că fostul finanțator al echipei FC Național a decedat. Omul de afaceri ajunsese la vârsta de 68 de ani și se confrunta de mai mult timp cu probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

“Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață. Întreaga familie FC Național este alături de cei greu încercați prin această fulgerătoare dispariție.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris cei de la LPF.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Bibi Gălan?

Liviu Gălan nu a fost un personaj foarte mediatic în România, deoarece nu îi plăcea să apară în presă sau să iasă în evidență. Bibi, așa cum era cunoscut de apropiați, și-a dorit ca viața sa privată să rămână departe de ochii lumii.

Perioada în care a atras cea mai mare atenție a fost atunci când a preluat, pentru o scurtă perioadă, clubul FC Național. O formație de tradiție din fotbalul românesc a cărei istorie este continuată astăzi sub identitatea FC Progresul București.

ADVERTISEMENT

Liviu Gălan era cunoscut în mod special ca fiind un enigmatic miliardar din România. El avea și cetățenie israeliană. În urmă cu 10 ani, omul de afaceri avea o avere estimată la aproximativ 30 de milioane de euro.

Fostul finanțator de la FC Național deținea mai multe business-uri, mașini și ceasuri de lux. Pe lângă acestea, avea și o paletă largă de imobiliare în Germania, Statele Unite ale Americii, Israel și România.

ADVERTISEMENT

Cea mai profitabilă afacere, cea care l-a făcut celebru, este în domeniul echipamentelor de securitate pe care le vindea către băncile din România. Business care nu era pe numele său și despre care nu se știu foarte multe detalii, așa cum anunța și Forbes România.

ADVERTISEMENT