News

Dezvăluiri șocante de la audierile în cazul Crevedia. Pe cine scoate vinovat administratorul societății

Administratorul firmei care deținea stația GPL unde s-a produs tragedia din Crevedia a făcut acuzații grave în cadrul audierilor care au avut loc la ÎCCJ.
22.11.2023 | 21:29
Dezvaluiri socante de la audierile in cazul Crevedia Pe cine scoate vinovat administratorul societatii
Ionuț Doldurea a făcut acuzații grave în cdrul audierilor de la ÎCCJ Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit faptul că Ionuț Doldurea, administratorul firmei, a negat acuzațiile care i se aduc și a încercat să arunce vina pe victime, pe șoferi sau chiar pe autorități.

Dezvăluiri șocante de la audierile în cazul Crevedia

Deși încearcă să arunce vina pe oricine altcineva, Ionuț Doldurea a recunoscut că, din 2015, erau folosite pompe neomologate. Faptul fusese constatat și de pompieri în 2020.

ADVERTISEMENT

“Final de audieri pentru azi la ICCJ în cazul Crevedia. Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave și dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne și pe autorități.

Doldurea: ‘când am ajuns la Crevedia era un haos, oamenii NU erau evacuați, se aflau în proximitatea locului unde explodase’.

ADVERTISEMENT

Greu de auzit la audieri cum vina este plasată către șoferii de pe cisterne, iar administratorii firmei consideră dezastrul din Crevedia ca ‘accident de muncă’.

Pe lângă contradicțiile aferente, atitudinea a fost de totală negare a vreunei culpe și de aruncare a vinei pe șoferi și firma care se ocupa de protecția muncii.

ADVERTISEMENT

Printre altele, a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a declarat avocatul.

Patronii stației GPL Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă au fost duși la audieri și luni, 13 noiembrie, după ce anchetatorii au descoperit noi dovezi împotriva lor.

ADVERTISEMENT

Procurorii au constatat că la Crevedia s-ar fi făcut transferuri ilegale și periculoase de GPL între cisterne. În plus oamenii legii ar fi descoperit dovezi că firma avea un alt depozit care ar fi funcționat ilegal la marginea Iașiului.

ADVERTISEMENT
Tags: